Pantofii sport reprezinta, fara doar si poate, cel mai cool accesoriu al decadei. Modelele de incaltaminte sport Y-3, Adidas, Puma sau Nike au dobandit acces intr-o liga glamour, cot la cot cu modele de designeri celebri. Ai fi crezut, acum cativa ani, ca numele mari ale haute couture-ului precum Chanel, Dior sau Louis Vuittton vor lansa colectii de sneakers?

Si totusi, este cum nu se poate mai adevarat. Legile modei par sa fie rescrise in ultima perioada conform decalogului pantofilor sport, acestia acompaniind cu stil orice item vestimentar, de la rochii de designer, la creatii acoperite cu paiete ori hanorace supradimensionate.

Azi iti spunem cum sa porti pantofii sport, pentru un look stylish si sofisticat!

Pantofii sport in outfituri casual: 4 idei de purtare

Pantofii sport de dama raman, inainte de toate, un item casual. Abordarile de mai jos sunt minunate in streetstyle, demne de Saptamana modei de la Londra sau de un city-break intr-o locatie cosmopolita. Le vei intalni pe stradutele cochete din Barcelona, dar si intr-un treasure hunt dintr-un boutique parizian rafinat.

Iata care sunt tinutele pe care ti le recomandam!

Retro

O pereche de adidasi chunky, in stilul celor purtati de eroii din Friends in anii 90, este aur curat din punct de vedere stilistic acum. Aceste accesorii se inteleg de minune cu mom jeans si, cu cat au un aspect mai practic si mai utilitar, cu atat mai bine. Poarta pantofii sport de dama de tip sneakers cu un hanorac scurt sau cu un crop top si blugii tai vintage, asa cum o fac cu atata gratie Kendall Jenner sau Gigi Hadid.

Fata in blugi, cu pulover galben si adidasi albi, care sta in sezut pe bordura, cu picioarele pe skateboard

Sursa foto: Unsplash

Stilul Kristen Stewart

Cu o coafura pixie indrazneata, Kirsten Stewart a atras inclusiv atentia regretatului Karl Lagerfeld si a devenit un fashion icon pentru femeile din toata lumea. Inca o dovada ca sporty-chic este influenta momentului. Recreeaza stilul sau, adorat si de supermodele, purtand o pereche de incaltaminte sport de dama de culoare alba, simpla si cool, la care sa asortezi jeans skinny si o jacheta de piele scurta. T-Shirt-urile masculine sau hanoracele oversized cu gluga completeaza cu succes acest stil.

Tanara cu ochelari de soare stand in fata unei cladiri de sticla

Sursa foto: Unsplash

Un strop de culoare

Stilul casual nu trebuie sa fie nici pe departe banal. De fapt, in estetica moderna, rutina trebuie sa fie ultimul conceput asociat cu aceste influente. Infuzeaza culoare, mergi pe mana imprimeurilor extravagante si nu ai cum sa dai gres. Ce recomandam? Pantofi sport cu platforma, blugi simpli si un bomber cu print artistic sau in nuante vibrante.

Fata asezata pe scaun, pe acoperisul unei cladiri

Sursa foto: Unsplash

Minimalist

La polul opus fata de influentele de mai sus, stilul casual curat, cu influente din minimalism, este exact ceea ce recomanda vedete precum Zoe Kravitz sau Emily Ratajkowski, aparitii pe care sa le urmaresti in streetstyle. Ce poate fi mai cool decat o pereche de blugi simpli, pantofi sport de dama cu aer modern si tricoul iubitului tau? Nu iti mai lipseste decat o tunsoare cu linii fresh si gata esti sa cuceresti.

Fata tunsa scurt asezata pe gazonul unui teren de sport, cu o poarta de fotbal pe fundal

Sursa foto: Pexels

Pantofii sport si influentele atleisure: ce iti recomandam

Fireste, curentul dominant in ceea ce priveste purtarea pantofilor sport de dama de tip sneakers ramane cel sport. Si aici e vital insa sa infuzezi elemente din alte stiluri, ca sa arati sofisticat si stylish. Iata ce ne place!

Young&cool

Vrei un look young&cool indiferent de varsta din buletin? Nu a fost niciodata mai posibil ca acum! Reperele tale fashion ar trebui sa fie Hailey Baldwin, surorile Hadid si Kendall Jenner. O pereche de chunky sneakers cu detalii hot, o jacheta cu linii sport si niste blugi comozi te vor face sa arati precum un supermodel.

Fata frumoasa care sta rezemata cu un picior pe un gard mov din metal

Sursa foto: Pexels

Sport, sport, sport

Lasa incaltamintea sport de dama sa se remarce in outfituri cu aceleasi vibratii si vei merge la sigur. Ce spui despre o pereche de tracker pants purtati cu o bustiera si cu o jacheta oversized din denim, pe timp de toamna, sau cu o parka, atunci cand se face frig afara? Poti incalta orice fel de pantofi sport, chiar si cu elemente avangardiste si detalii indraznete.

Fata care sta pe vine in fata unui gard din metal alb

Sursa foto: Pexels

Pantofii sport la feminin: tinute unice

Unele dintre cele mai wow tinute care pot fi formate cu ajutorul pantofilor sport sunt insa cele feminine. Aici beneficiezi de influente opuse, de insertii spectaculoase si de interpretari care iti pun in valoare instinctul de fashionista. Inspira-te din aparitiile unor superstaruri in moda precum Olivia Palermo, Diane Kruger sau Victoria Beckham din acest punct de vedere.

Vezi ce iti sugeram!

Preppy

O tinuta cuminte, preppy, are nevoie ca de aer de o pereche de incaltaminte sport de dama. Se ia o fusta cu imprimeu in carouri sau buline, o camasa cu volane sau cu guler scrobit si niste pantofi sport in nuante dulci. Vei arata fresh si delicata in aceste combinatii!

Fata frumoasa in gradina in tinuta cu fusta si pantofi sport

Sursa foto: Unsplah

Elegant

Un palton sofisticat e un compliment de exceptie pentru o pereche de pantofi sport cool. Adauga un pulover moale de casmir sau o camasa de matase si pantaloni de stofa largi ori jeans. Accesoriile fine si bijuteriile de poveste completeaza acest outfit de minune.

Tanara in tinuta eleganta, rezemata de un zid

Sursa foto: Unsplah

Paiete

Wow! Una dintre cele mai reusite alaturari este cea dintre pantofii sport de dama si paiete sau articole stralucitoare. Fie ca optezi pentru o rochie rosie stralucitoare punctata de elemente casual (maneca lunga, buzunare, aplicatii sau croi sport) ori pentru o maleta din paiete sau lurex si sosete asortate, vei avea succes negresit. In acest caz, sunt recomandati pantofi sport sofisticati, mai eleganti.

Tanara incaltata cu adidasi, asezata pe o canapea albastra

Sursa foto: Unsplah

Feminin si masculin

Nu degeaba vibratiile Yin si Yang sunt atat de pretuite in moda: stii ca opusurile se atrag mereu. Pe de o parte, se iau blugii boyfriend si niste pantofi sport cu aer unisex, pe de alta, un pulover intr-o nuanta fondanta, cu un mesaj puternic feminist, si accesorii cat se poate de gingase. Ceea ce reiese e maiestrie a stilului.

Tableta, adidasi, jeansi, casti, tenisi si oja asezate pe podea

Sursa foto: Unsplah

Ladylike

Cine spune ca incaltamintea sport de dama nu se potriveste cu stilul feminin pur si simplu nu a incercat aceasta combinatie: iti recomandam adidasi minimalisti, o fusta creion si un crop top sau o rochie din matase lejera, cu un imprimeu feminin si delicat. Joaca-te cu accesoriile!

Tanara oprita in fata unui gard alb cu grilaje negre

Sursa foto: Unsplah

Suit

Costumele masculine au devenit rapid preferatele vedetelor, si inclusiv celebritati renumite pentru stilul lor feminin si senzual, precum Kim Kardashian sau Dua Lipa au apelat la acest stil. Un costum oversized, cu talia accentuata de o curea, merge de minune cu o pereche de adidasi masivi. Lasa sa se intrevada sutienul de matase daca mergi la o petrecere si completeaza cu cercei somptuosi si un ruj rosu.

Tanara care sta pe bratul unui fotoliu, intr-un bar chic

Sursa foto: Pexels

De vara

Un tricou oversized si pantalonii super scurti sau bermudele au devenit uniforma noastra de vara: rareori am renuntat la ea in sezonul cald. Iar completarea fireasca a acestui stil e reprezentata de o pereche de incaltaminte sport de dama Adidas vesela si colorata. Pana si temperaturile ridicate vor fi mai usor de suportat astfel!

Tanara zambind pozata in spatele unei autorulote somon

Sursa foto: Pexels

Glam

Fireste ca nu am fi putut uita tocmai de stralucire, atat de draga sufletelor noastre. In cazul in care iti doresti o sursa de inspiratie pentru stilul glam cu accente sport, fa slalom printre prezentarile Gucci. Daca vei aduce laolalta pantaloni sport cu paiete sau din satin cu un pulover moale din casmir si adidasi cu detalii pretioase, nu mai trebuie sa ai pricini de griji: vei fi regina stilului!

Tanara rezemata cu cotul de masa, stand pe un scaun

Sursa foto: Pexels

Pantofii sport stralucesc in nenumarate interpretari acum! Lasa-te tentata de propunerile noastre si mizeaza pe combinatii pline de stil si personalitate!

Sursa foto principala: Giovanna Engelbert/Instagram