Atunci cand primesti o invitatie la o nunta sau la un eveniment unde codul vestimentar este "tinuta cocktail", este posibil sa te simti putin nedumerita. Termenul de "cocktail" pare elegant si informal in acelasi timp, ceea ce il face usor confuz.

Ce inseamna tinuta cocktail

Tinuta cocktail reprezinta o imbinare intre stilul formal si cel casual. In general, aceasta tinuta presupune rochii ceva mai elegante, costume si cravate. Marele avantaj al acestui cod vestimentar este flexibilitatea lui, ceea ce inseamna ca iti poti exprima personalitatea si stilul, atat timp cat nu devii prea casual sau prea formala. Aceasta tinuta este adesea adoptata la nunti, intalniri de afaceri, petreceri sau evenimente de seara.

Cand vine vorba despre compunerea tinutei cocktail, ora la care are loc evenimentul este important. Pentru evenimentele de seara, culorile inchise si designurile elegante sunt potrivite. In schimb, pentru evenimentele de zi, sunt recomandate culorile mai deschise, materialele mai usoare si rochiile cu o lungime mai scurta.

Tinuta cocktail pentru femei

Pentru femei, tinuta cocktail ideala poate fi realizata din pantaloni eleganti sau rochii de cocktail. Evita rochiile lungi pana in pamant, acestea fiind prea formale. Ghideaza-te dupa echilibrul dintre casual si formala. Poti opta pentru o rochie neagra simpla sau poti experimenta cu accesorii pentru a-ti pune amprenta personala pe tinuta.

In functie de anotimp, alegerea tinutei se poate modifica. De exemplu, pentru o nunta de primavara, o rochie midi in culori pastelate va fi cea mai buna alegere.

Tinuta cocktail pentru barbati

Pentru barbati, tinuta cocktail standard este un costum cu cravata. Accesoriile pot fi folosite pentru a adauga un strop de personalitate tinutei. In functie de locatie si ora evenimentului, poti alege intre incaltari formale sau relaxate.

6 trucuri care te vor ajuta sa iti compui o tinuta cocktail

Alege o rochie dintr-un material elegant

Majoritatea oamenilor se gandesc automat la o rochie, cand vad cuvintele "tinuta cocktail" pe o invitatie. Este denumita "rochie cocktail" dintr-un motiv. Lungimea nu conteaza: o rochie mini poate fi la fel de potrivita ca una care ajunge pana la podea, daca evenimentul are loc seara. Trucul este sa alegi materiale sau modele care arata rafinat - mult mai elegante decat o simpla rochie de bumbac in care faci cumparaturi. Alege haine din matase, chiffon, crepe sau ceva cu un model bogat, care sa se simta luxos. Ornamente precum franjuri, dantela si paiete sunt, de asemenea, un touch fabulos.

Alege piese cocktail tranzitionale pe care le poti purta si in afara petrecerii
Nu trebuie neaparat sa porti o rochie. De fapt, poti purta orice, de la o fusta maxi vaporoasa sau pantaloni eleganti, pana la un sacou chic si un top din matase - piese versatile, pe care le poti purta individual si in afara petrecerii cu sampanie! Dar, exact ca si pentru rochie, vrei sa aplici acelasi concept de a gasi piese statement elegante si rafinate cand combini diferite elemente pentru un look cocktail.

Incaltamintea ta ar trebui sa atraga atentia - dar nu prea mult

Acum, ca balerinii eleganti si tocurile joase sunt la moda, nu trebuie neaparat sa porti pantofi cu tocuri inalte la urmatoarea petrecere. Daca optezi pentru un stil cu tocuri joase, alege ceva intr-o culoare indrazneata sau cu ornamente. Mai ales daca planuiesti sa porti un outfit negru clasic, adaugarea unei pete de culoare sau stralucire prin incaltaminte este intotdeauna o idee buna. Daca iti plac, totusi, tocurile inalte, alege-le cu incredere, insa tine cont de o regula simpla: cu cat sunt mai simpli, cu atat mai bine.

Geanta ta ar trebui sa fie mica

O geanta mare la o petrecere cocktail este una dintre greselile pe care trebuie sa le eviti. Alege, in schimb, accesorii mici, precum clutch-urile sau gentile structurate cu maner impodobit.

Cand vine vorba de cercei, opteaza pentru cei mari

In afara de pantofi si o geanta frumoasa, tinuta ta nu este completa fara bijuterii. Colierele sunt o alegere buna, dar cerceii, datorita pozitiei lor, accentueaza fata si echilibreaza look-ul de cocktail, mai ales cand vine vorba de stralucire. Indiferent daca preferi forme geometrice iesite din comun, modele inspirate din natura, cercei aurii clasici sau cercei lungi cu pietre stralucitoare, cu aceste optiuni nu vei avea nevoie de multe alte accesorii pentru a-ti completa tinuta.

O rochie neagra buna nu da niciodata gres

Desigur, nu poti da gres cu o rochie cocktail fabuloasa, mai ales daca este una neagra. Dar doar pentru ca alegi negru, nu inseamna ca trebuie sa fie plictisitor. Exista o multime de modele de rochii negre deosebite, care ii vor face pe ceilalti invitati sa isi doreasca ca si ei sa fi ales o rochie neagra.

Cand esti in dubiu, o rochie neagra simpla sau un costum cu cravata sunt intotdeauna alegeri sigure. Daca nu esti sigura in legatura cu tinuta potrivita, cel mai bine este sa intrebi gazdele evenimentului sau sa consulti invitatia sau site-ul nuntii pentru sugestii. Cu o planificare atenta, poti arata impecabil si poti fi in ton cu asteptarile.