Culori strălucitoare, forme futuriste, extravaganță de top sau aplicații tridimensionale, astfel de tendințe ne propun designerii pentru încălțămintea din acest sezon. După ce anul 2020 l-am petrecut mai mult în izolare sau socializând de la distanță, trebuie să recunoaștem că ne așteptam ca discuțiile despre fashion să rămână într-un con de umbră. Ei bine, perspectivele pentru următoarele luni de zile sunt optimiste, așa că ne-am gândit să vedem ce pantofi se poartă în 2021 și ce modificări se observă în colecțiile marilor creatori. Prioritatea o reprezintă confortul, însă nici stilul nu trebuie sacrificat. Pentru perioada următoare gândește-te la pantofi confortabili, cizme rezistente și poate o platformă sau două. Te invităm să descoperi alături de noi ce modele sunt în vogă anul acesta.

Ce culori sunt la modă pentru pantofi în 2021

Vom mai putea purta în acest an câteva dintre perechile de pantofi cumpărate în 2019 sau 2020? Cel mai probabil, mulți dintre noi au în garderoba lor încălțăminte care să fie în trend și în acest nou sezon. După cum probabil știi deja, în fiecare an Institutul Pantone anunță o culoare reprezentativă, care să reflecte starea, sentimentele și tendințele pentru perioada respectivă.

Pentru 2021, Pantone a ales o nuanță intensă de galben numită Illuminating și o nuanță de gri clasic ce poartă numele de Ultimate Grey. Acestea fac referire la optimism și stabilitate, fiind a doua oară când institutul alege să stabilească două culori reprezentative ale anului. Împreună, nuanțele dictează trendul nu doar în industria de fashion, ci în multe alte aspecte ale vieții. Totuși, pe lângă Illuminating și Ultimate Grey, în 2021 se pune accent, în materie de încălțăminte, și pe culorile foarte apropiate de cele naturale – verde oliv, galben deschis, mentă, ametist orhidee, roz zmeură, corai, albastru franțuzesc, crem, verde-crem, albastru foarte închis ori apropiat de negru.

Care sunt tendințele în materie de pantofi în 2021

Dacă ne-am lămurit care sunt culorile anului, să aruncăm mai departe o privire la schimbările din domeniul încălțămintei. În 2021, industria fashion ne surprinde cu pantofi inediți, care au personalitate și se diferențiază de aproape tot ceea ce am purtat până acum. Încălțările au un aspect mai sofisticat, sunt preferate texturile și formele simple, dar de efect, oferă un confort deosebit, iar acest lucru le face accesibile pentru publicul larg. Nu vom vedea în acest an tocuri extrem de înalte ca în trecut și nici materiale dificile cum sunt latexul sau cauciucul.

Pantofii din 2021 au ca accesorii lanțurile, curelele, baretele subțiri ori tocul kitten. Saboții sunt din nou la modă, papucii de casă vor putea fi purtați și în exterior, bocancii lipsiți de delicatețe sunt în vogă, la fel și pantofii cu șireturi sau cizmele cu sclipici ori cu modele florale bogate. Încălțămintea plată cu vârfuri care ne duce cu gândul la filmele fantastice este prezentă în tendințe, lucru pe care îl putem spune și despre pielea colorată, trimiterile masculine pentru pantofii femeilor, imprimeurile florale, accentele retro sau efectul de metal.

Modele de pantofi la modă pentru femei în 2021

Pantofii reprezintă, fără doar și poate, unul dintre cele mai cool accesorii. Aceștia furnizează fundația pentru imaginea pe care îți dorești să o arăți lumii și o cale prin care îți poți descoperi propria identitate. Fără îndoială, femeile au mai multe perechi de pantofi în garderoba lor, iar asta deoarece fiecare dintre ele se asortează cu ținutele în mod diferit. Am putea spune că, atunci când vine vorba de sexul frumos, pantofii sunt pur și simplu manifestarea psihică a libertății. Tocmai pentru că încălțămintea îți permite să exprimi ceea ce simți este atât de important să știi ce modele sunt în tendințe anul acesta și pe ce poți miza pentru a crea outfituri moderne și corecte.

Pantofi cu barete

Cu toate că nu reprezintă o noutate a modei, baretele subțiri, late, drepte sau încrucișate își fac apariția și în acest an. Chiar dacă designerii din industria fashion își îndreaptă atenția spre baretele mai subțiri, nu sunt respinse nici celelalte. Pantofii de “școlăriță” reprezintă unul dintre trendurile anului, așa că poți experimenta și tu aceste modele dacă te regăsești în stilul back to school. Adaugă o pereche de șosete ținutei tale și vei obține un outfit de o eleganță desăvârșită.

Sandale strappy

În 2021, se poartă sandalele cu curele subțiri, intercalate, înnodate, o tendință inspirată din anii ’90. Acestea oferă o anumită doză de sex appeal și sunt perfecte atât pentru ocaziile speciale, cât și pentru a crea o ținută urban chic.

Indiferent dacă alegi modele care nu depășesc zona gleznei sau optezi pentru varianta sandalelor care se continuă până la genunchi, motto-ul anului 2021 este următorul: cu cât mai multe barete subțiri, cu atât mai bine.

Pantofi cu toc pătrat

Una dintre perechile de încălțăminte vedetă ale acestui an sunt pantofii cu toc pătrat. Știm, aceștia reprezintă scuza ideală pentru zilele în care vrei să renunți la stiletto, doar că acum sunt și în mare vogă. Încălțămintea cu toc pătrat îmbină perfect estetica cu funcționalitatea, de aceea se află în preferințele designerilor pentru primăvara anului 2021.

Saboți în culori neutre

Au parte de o revenire în forță în acest an, însă elementul definitoriu pentru 2021 sunt culorile neutre. Se poartă saboții în nuanțe precum crem, bej, camel sau roz pal, dar sunt în tendințe și cei cu tocuri groase, cu detalii metalice subtile, din material textil sau piele.

Pantofi cu tocuri ornamentale

Colecțiile din domeniul fashion se remarcă în acest an prin unicitate, confort și ușurință în purtare. Designerii nu ne propun pantofi cu tocuri înalte, ci modele suficient de joase și comode să poată fi purtate în fiecare zi, dar cu tocuri inedite. Este vorba despre piese statement, cu care nu poți da greș indiferent dacă au tocuri aurii, argintii, care se îndoaie, se arcuiesc, au forme de sfere sau neregulate, pietre strălucitoare sau chiar detalii prețioase.

Balerini glove

Sunt acei balerini din piele moale, fără întărituri în partea din față. Balerinii glove se numără printre cele mai confortabile tendințe ale acestui an, așa că nu trebuie să-ți lipsească din garderobă. De altfel, ținând cont de faptul că nu există sezon în ultimii zece ani în care să nu se fi purtat acest model de încălțăminte, s-ar putea ca încă să mai ai în dulap o asemenea pereche.

Pantofi cu șireturi

Tendințele masculine își fac simțită prezența printre modelele de pantofi din acest an. Pantofii cu șireturi, asemănători cu cei bărbătești, sunt unele dintre vedetele în materie de încălțăminte pentru această primăvară. La prima vedere, au un look sport și talpă casual, însă integrează și mici detalii care îi diferențiază de clasicii sneakers.

Papuci de casă

Specialiștii din industria fashion au luat în considerare faptul că ne-am petrecut anul 2020 mai mult în papuci de casă. Prin urmare, putem purta astfel de încălțări chiar și în exterior. Sunt preferați papucii pufoși și confortabili, într-o variantă mai sofisticată.

Pantofi cu lanțuri și accesorii metalice

Anul 2021 aduce în lumina reflectoarelor un trend pe care l-am mai văzut pe podiumurile de modă: lanțurile metalice. Acestea se poartă ca accesorii pe orice tip de încălțăminte – sandale, pantofi, saboți, papuci de stradă și chiar flip flops. Lanțurile și accesoriile metalice oferă un aspect luxuriant, elegant și plin de personalitate.

Pantofi cu toc kitten

Dacă nu te înțelegi prea bine cu tocurile înalte, industria fashion din 2021 îți aduce multe motive de bucurie. Pantofii cu toc mic și delicat reprezintă una dintre tendințele principale, ceea ce înseamnă că îi poți purta fără probleme cu blugi și trench sau o fustă midi. 

 

Designerii ne propun pentru acest an sandale și pantofi cu toc kitten, aproape inexistent, dar totodată suficient pentru a fi remarcat. Vorbim de variante care aduc eleganță ținutelor tale, fără să faci compromisuri în ceea ce privește confortul.

Bocanci cu talpă groasă

Au câștigat popularitate în anii ’90 și încă reușesc să cucerească multe femei. În prezent, bocancii au devenit un accesoriu mainstream. Sunt la modă cei care se aseamănă foarte mult cu  bocancii de munte sau bocancii militari, cât mai lipsiți de delicatețe.

Botine Chelsea

Chiar dacă nu au rămas în umbră nici în 2020, botinele Chelsea se reîntorc în forță. Versatilitatea lor face să fie purtate atât în mediile profesionale cât și în combinațiile de genul streetwear. Caracteristica lor principală este că au elastic pe o parte ori pe ambele părți, lucru ce le face să se regleze în funcție de picior.

Cizme cu personalitate

La categoria cizme, industria fashion scoate în evidență pentru 2021 cizmele de călărie, cele de cowboy, cizmele înalte și strânse pe coapse, cele din piele colorată sau strălucitoare. Practic, ai la dispoziție o mulțime de modele din care să-ți poți alege preferatele.

Platforme și flatforme

Aceste modele de încălțăminte reprezintă unele dintre cele mai versatile tendințe ale anului 2021. Inspirate din moda anilor ’70, ele sunt realizate într-o manieră actuală, modernă, cu bretele, design ciudat și din materiale precum catifea, satin sau imitație de piele. Platformele și flatformele se potrivesc perfect cu orice ținută și sunt destul de confortabile în comparație cu pantofii cu tocuri la fel de înalte.

Modele de pantofi la modă pentru bărbați în 2021

Bărbații nu obișnuiesc să aibă atât de multe perechi de pantofi ca femeile, însă își doresc ca din garderoba lor să nu lipsească articolele de calitate sau care se află în tendințe. În 2021, la fel ca și în cazul încălțămintei pentru femei, se pune accent pe confort și funcționalitate. Iată câteva variante atractive:

Pantofii Chelsea

Înalți peste gleznă, pantofii Chelsea se bucură de o foarte mare popularitate în rândul bărbaților. Sunt ceva mai înalți decât modelele clasice și au un vârf ușor ascuțit, dar reprezintă o opțiune grozavă pentru birou sau un context casual. În 2021, se poartă nuanțele interesante și se lasă în dulap încălțările negre, simple.

Mocasinii colorați

Am putea spune că mocasinii par să nu se demodeze niciodată. Aceștia își păstrează aspectul clasic, dar totodată sunt îmbunătățiți cu mici detalii. Sunt la modă aplicațiile metalice, de tip lanțuri ori pin-uri prinse în față, precum și culorile puternice ca roșu, verde ori albastru.

  

Mocasinii reprezintă un element extrem de versatil, ei putând fi purtați în timpul liber, la birou, cu costum, pantaloni decupați, blugi sau chiar și pantaloni scurți deasupra genunchiului.

Sneakers cu talpă masivă

Domnii poartă foarte des pantofi sport cool, iar tendințele din acest an fac referire la sneakerșii cu talpă groasă, texturată și chiar colorată intens. Indiferent de eveniment sau stilul de îmbrăcăminte, aceste modele sport se adaptează de minune. Deși sunt în vogă sneakerșii de un alb imaculat, în materie de nuanțe sunt preferate și cele surprinzătoare, vibrante.

Pantofii în culori inedite

În 2021, bărbații pot uita de nuanțele clasice de maro sau negru. În zona fashion se pune accent pe culori pline de personalitate, în special tonuri de albastru. Pentru pantofii din piele se merge pe variante de albastru intens, alb, vișiniu, verde închis sau maro deschis, în timp ce modelele din piele întoarsă mizează pe violet, galben deschis, gri grafit, roșu ori bleumarin.

Cizme militare

La fel ca și în cazul femeilor, bărbații ar trebui să-și îndrepte atenția spre cizmele cu tentă militară. Deși par aspre, în realitate acestea sunt deosebit de confortabile și chiar îți permit să bagi ușor pantalonii în ele.

Pantofii cu șiret

Dacă te numeri printre cei care preferă stilul classy, atunci nu vei da greș în acest an cu o pereche de pantofi din piele sau piele întoarsă, cu șireturi.

La fel de moderne sunt și modelele cu închizători simple sau catarame din metal.

Espadrile și sandale

În sezonul estival din 2021, domnii pot opta pentru o încălțăminte lejeră. Espadrilele și sandalele se găsesc în diferite variante, deschise, ușoare și care lasă pielea să respire, așa că reprezintă alegerea perfectă pentru vacanță și plajă.

 

Veștile sunt bune în materie de încălțăminte deoarece pare că industria fashion este destul de prietenoasă cu picioarele noastre în 2021. Designerii își concentrează atenția pe confort, așa că în acest an putem uita de tocurile enorme întrucât avem șansa să ieșim pe stradă chiar și în papuci de casă. Totul, fără a face rabat la extravaganță și rafinament.