Ugg-urile sunt unele dintre cele mai iubite si in acelasi timp controversate piese vestimentare la nivel mondial. Timp de peste un deceniu, cizmele ugg au fost in topurile preferintelor unei planete intregi, fiind purtate in special de cele mai mari staruri de la Hollywood, atat pe strada, cat si la evenimente speciale. Au urmat cativa ani in care aceste produse au intrat intr-un con de umbra, iar in prezent incep din nou sa-si faca aparitia in garderoba vedetelor de peste Ocean.

Cum au reusit aceste cizme pufoase sa fure inimile tuturor, sa redefineasca standardele in moda si sa creeze un brand de miliarde de dolari? Aceasta este povestea fascinanta a celebrelor ugg-uri originale!

Povestea unui brand: UGG-urile din Australia, direct la Hollywood

Faimoasele cizme UGG si-au inceput istoria pe la sfarsitul anilor ’60, pe plajele din Byron Bay, Australia, unde surferii purtau cizme din piele de oaie imblanita pentru a-si incalzi picioarele dupa competitiile locale de surf din timpul iernii. Croite simplu, cizmele ugg erau considerate urate la acel moment, desi erau extrem de confortabile si practice.

La sfarsitul anilor’70, sportivul australian Brian Smith a dus cu el in America mai multe perechi de cizme facute din piele de oaie pe care a incercat sa le vanda, insa nu cu foarte mult succes, deoarece proprietarii de magazine din California erau foarte reticenti privind comercializarea lor. Nici reclamele cu diverse fotomodele incaltate cu ugg-uri originale in locatii pitoresti nu au dat roade, astfel ca Smith a fost nevoit sa-si schimbe strategia de marketing.

A apelat apoi la surferi profesionisti cu care avea parteneriate pentru reclame, iar rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara. In acel sezon, compania lui Smith UGG Australia Footwear a inregistrat vanzari de 400.000 de dolari. Mai departe, Smith s-a concentrat pe nisa practicantilor de snowboard si ski, iar popularitatea produselor sale a crescut din acel moment. Cu toate acestea, Smith avea planuri marete, visand la o piata globala.

Observand interesul consumatorilor pentru viata celebritatilor, inclusiv pentru outfit-urile acestora de zi cu zi, Smith a descoperit o oportunitate care merita exploatata. A contactat stilistii unor vedete si le-a oferit gratis o pereche de ugg-uri originale pentru a fi incaltate de acestea in public. Nu a trecut mult timp si ”uratele” din piele de oaie au inceput sa fie purtate masiv pe strazile din New York, chiar si la Oprah in studio si, de aici, in toata lumea.

Ugg-urile au impartit industria fashion in mai multe tabere: pe de o parte criticii de moda care le considerau o insulta la adresa stilului, de cealalta parte militantii pentru drepturile animalelor care cereau incetarea sacrificarii animalelor, dar si restul lumii care pur si simplu le adora.

Vedete care au transformat ugg-urile intr-un adevarat cult  

Pe la sfarsitul anilor ’90 si inceputul anilor 2000, toate marile staruri de la Hollywood purtau pe strada sau in pauzele de la filmari cizmele ugg. Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker sau Cameron Diaz sunt doar cateva dintre celebritatile care s-au indragostit iremediabil de ugg-urile originale si au ajutat brandul sa-si creasca popularitatea.

Vedete care poarta ugg
Sursa foto: Imgur

Insa cand Oprah le-a incaltat pe platoul celebrului sau show de televiziune si le-a pus pe lista ei preferata de incaltaminte, vanzarile ugg-urilor au explodat la nivel mondial. UGG Australia le-a facut cadou tuturor persoanelor aflate in public in emisiunea "Oprah" si, de atunci, cizmele UGG au devenit oficial cele mai populare produse din istoria industriei de incaltaminte.

In 2004, Beyonce a purtat ugg-urile la Super Bowl, Sienna Miller la festivalul Glastonbury si multe alte celebritati le-au urmat apoi exemplul, alegandu-le pentru diverse evenimente. A devenit un adevarat trend in randul vedetelor sa faca loc ugg-urilor in activitatile de zi cu zi, fie ca mergeau la piata incaltate cu pufoasele cizme, ori sa-si ia copiii de la scoala sau seara, la o plimbare.

Beyonce si Sienna Miller in ugg

Sursa foto: Imgur

In anii 2010-2015, UGG-urile erau deja un adevarat cult, in ciuda nenumaratelor voci care incercau sa le ruineze popularitatea. Nu doar ugg-urile de dama erau cautate, ba dimpotriva, si barbatii s-au bucurat din plin de confortul acestor minunate incaltari. Staruri precum Leonardo di Caprio, Ben Affleck sau Pharell Williams nu s-au sfiit deloc sa le poarte.  

Staruri barbati purtand ugg

Sursa: Imgur

Insa, in scurt timp, a intervenit supra-saturatia si publicul si-a pierdut o perioada interesul pentru acest tip de incaltaminte.

Dar, cum trendurile se schimba foarte repede, pauza nu a durat foarte mult si, incepand cu 2018, ugg-urile au revenit in atentia tuturor. Pasiunea pentru aceste produse a reinviat, tot mai multe vedete fiind vazute revenind la modelele lor vechi de ugg-uri originale sau purtand piese noi, reinventate.

Gigi Hadid si Rihanna in ugg 2019

Sursa: Imgur 

Adevarul este ca, indiferent ce se spune despre ugg-uri, pentru faptul ca au rezistat atat vreme in lumea extrem de schimbatoare a modei, merita tot respectul. Si se pare ca nu vor iesi prea curand din preferintele consumatorilor pentru ca ugg-urile sunt atemporale!

Cum se poarta astazi ugg-urile?

De la cizmele clasice, cu cusaturi drepte, pana la modelele mai deosebite cu sclipici, margele sau diverse alte accesorii, ugg-urile reprezinta unele dintre cele mai versatile piese vestimentare. Disponibile in diverse culori si marimi, cizmele ugg pot fi purtate intr-o infinita combinatie de outfit-uri casual.

Tinuta colorata cu leggings, pulover lejer si geaca bomber. Atrage toate privirile cu o pereche de ugg-uri in culori vii care sa-ti inveseleasca look-ul.

Outfit cu cizme ugg roz

Sursa foto: Instagram

Combinatie super trendy cu fusta plisata si pulover tricotat.Cizmele ugg de dama pot fi purtate cu succes si cu fuste sau rochii, astfel ca iti vei putea pastra feminitatea si vei fi confortabila in acelasi timp.

Fata imbracata intr-o tinuta cu fusta plisata si ugg

Sursa foto: Instagram

Tinuta glam cu pantaloni imitatie de piele si camasa din denim. Nu vei putea gresi cu o astfel de combinatie. Puse impreuna, aceste piese vestimentare creeaza un look deosebit, confortabil, trendy si plin de stil.  

Femeie frumoasa care sta pe scari incaltata in ugg

Sursa foto: Instagram

Tinuta all-black cu fusta scurta de piele. Rock’n’Roll in acest outfit care ne arata cat de feminine pot fi niste ugg-uri originale. Daca vrei sa impresionezi pe cineva, aceasta este o tinuta din care te poti inspira.

Femeie blonda in tinuta all black cu ugg

Sursa foto: Instagram

Indiferent in ce tip de tinuta le integrezi, cizmele ugg sunt in mod clar accesoriul must-have in sezonul rece. Gradul lor de confort este maxim, iar versatilitatea lor este de necontestat. Cel mai probabil, nicio alta piesa vestimentara nu a facut atatea furori si nu a creat atata senzatie precum cizmele ugg. Iubite si detestate in aceeasi masura, ele isi vor face loc mereu in garderoba tuturor fashionistelor, asadar este cazul sa-ti cumperi si tu o pereche din colectia Sport Couture.