Hainele joaca un rol semnificativ in viata de zi cu zi. Pe langa functia lor practica de a-ti acoperi corpul, ele ofera si un mod de a-ti exprima personalitatea si de a-ti imbunatati starea de spirit, fiind alaturi de tine oriunde mergi. De aceea, alegerea lor este importanta si trebuie facuta cu grija. Pentru a obtine acea stare de bine, atunci cand alegi ce sa porti, este esential ca hainele sa fie nu doar in concordanta cu stilul tau, ci si de inalta calitate. Piesele care se rup sau se deterioreaza in timp ce le porti pot deveni rapid o sursa de stres.

Nimic nu se simte mai bine decat hainele care ne urmeaza miscarile si sunt prietenoase atat cu corpul, cat si cu mediul. Hainele de calitate inferioara au o durata de viata mai scurta si necesita mai multa ingrijire si atentie din partea ta pentru a putea fi purtate.

Am creat acest ghid pentru a te ajuta sa alegi piese care trec testul timpului. Continua sa citesti pentru a afla cum sa identifici hainele de calitate.

Fii atenta la cusaturi

Cusaturile sunt supuse la presiune atunci cand porti hainele, le speli si le calci. In fond, cu exceptia tricotajelor, hainele sunt, in esenta, facute din bucati de material taiat si cusut impreuna, iar cusaturile sunt cele care le tin unite.

Cum recunosti, deci, o cusatura bine facuta? Cusaturile rezistente tind sa aiba mai multe impunsaturi, in opozitie cu cele mai rare. Acestea din urma se pot desface mult mai usor, scurtand astfel durata de viata a hainei. Cusaturile ordonate, plate, fara curate sunt un semn al calitatii. Lipsa unei margini brute vizibile este, de asemenea, un semn al atentiei la detalii.

Alege materiale de calitate

Pentru ca producatorii sa creeze haine frumoase, de inalta calitate si durabile, este necesar sa lucreze intr-un mediu sigur, sa aiba suficient timp pentru a crea si a se odihni, si sa foloseasca materiale rezistente si de calitate. Pentru a maximiza profitul, multe companii de moda nu respecta aceste cerinte, iar calitatea produselor lor este afectata.

Utilizarea materialelor sintetice ieftine, cum ar fi poliesterul, sau a materialelor trecute pe eticheta sub: “altele” sunt, de obicei, un semn ca economisirea materialelor este prioritatea companiei de imbracaminte, in detrimentul calitatii, longevitatii si protectiei mediului.

Pe de alta parte, utilizarea materialelor naturale, organice si ecologice, cum ar fi bumbacul organic, este un semn pozitiv. In general, o companie care se preocupa de bunastarea angajatilor si de mediu este mai inclinata sa produca haine de buna calitate, deoarece calitatea si durabilitatea sunt strans legate. Pe sportcouture.ro gasesti doar articole din materiale premium, de la brand-uri de lux.

Fii atenta la transparenta

Pentru zilele toride, hainele subtiri, vaporoase si transparente sunt alegerea ideala. In restul timpului, insa, materialele transparente sunt un semn de lipsa de calitate. Din moment ce transparenta poate fi, de asemenea, doar o alegere estetica intentionata a designerului, incearca sa vezi daca este mentionata in mod specific in descrierea produsului si daca alte piese ale acelui brand au aceleasi caracteristici.

De obicei, materialele de inalta calitate tind sa fie tricotate mai strans. Aceasta caracteristica asigura un aspect mai dens si o senzatie mai grea, ceea ce le permite sa cada frumos pe corp cand sunt purtate.

Tine minte ca, indiferent daca transparenta piesei este intentionata sau nu, hainele subtiri au nevoie de mai multa atentie. Spala-le si manevreaza-le cu atentie pentru a le pastra aspectul cat mai mult timp posibil.

Citeste mereu etichetele

Verificarea etichetelor hainelor este un gest inteligent si poate deveni un obicei bun. O eticheta simpla iti va spune multe informatii despre brand-ul care a fabricat piesa si materialele folosite. In plus, si aspectul etichetei spune multe despre calitatea hainelor. Aceasta este moale sau se simte aspra si incorfotabila pe piele?

Functia etichetei este de a-ti oferi informatii esentiale despre produs si cum sa ai grija de el. Ti-au fost furnizate toate informatiile de care ai putea avea nevoie sau esti confuza, cand o citesti? Cu cat primesti mai multe detalii despre cum sa ai grija de piesa vestimantara, cu atat mai multe sanse ai sa te bucuri de ea mai mult timp.

Alege hainele cu imprimeu

Imprimeurile frumos concepute au puterea de a face ca un articol vestimentar sa para cu adevarat special, oferind chiar si pieselor simple un factor wow. Pe langa functia lor estetica evidenta de a oferi un plus hainelor, imprimeurile pot fi, de asemenea, folosite pentru a te ajuta sa afli cat de mult este dispus brandul sa investeasca in realizarea de haine de inalta calitate.

In multe cazuri, materialele cu imprimeuri pot fi mai costisitoare pentru companiile de moda. Prin urmare, articolele vestimentare care le au sunt adesea de calitate inferioara si mai slab realizate decat cele in culori solide, deoarece companiile incearca sa echilibreze costul imprimeului.

Astfel, daca gasesti un articol vestimentar cu imprimeu care nu prezinta un material subtire, care nu are cusaturi intortocheate si al carui model se potriveste la cusaturi, atunci esti norocos.

Nu te lasa pacalita de pret

Pretul ridicat nu iti asigura mereu calitatea, asa ca nu te lasa pacalita. Fii atenta la material, la cusaturi, la detaliile de pe eticheta, atunci cand decizi sa faci o investitie intr-un anumit articol vestimentar.