Cum să te îmbraci comod, călduros și stilat? Alege o ținută sport potrivită pentru anotimpul rece, care să-ți ofere libertate de mișcare și un look lejer. Află ce definește stilul sport și care sunt regulile de styling de care să ții cont. Inspiră-te din ideile de outfituri propuse în acest articol și alege piese vestimentare în trend. 

 Ce trebuie să știi despre stilul sport

Atât ținutele sport simple, monocromatice, cât și cele extravagante și colorate sunt definite de comoditate și flexibilitate. Stilul sport este lejer, potrivit pentru persoanele active sau pur și simplu pentru cele care vor să se simtă confortabil.

 

Piesele vestimentare reprezentative acestui stil nu mai sunt purtate doar în sălile de fitness sau pe terenurile de sport. Popularizate de vedete, outfiturile sport sunt din ce în ce mai răspândite pe stradă, la cumpărături, la școală și la facultate, la locul de muncă sau când lucrezi de acasă, dacă tipul jobului permite un stil mai lejer. 

 

Din ținutele sport clasice au derivat stilurile sport-casual și sport-elegant. De exemplu, poți înlocui pantalonii de trening sau colanții cu blugi și astfel transformi outfitul tău într-unul sport-casual. În schimb, dacă adaugi o pereche de teniși albi unui costum, ai obținut stilul sport-elegant. Totuși, nu orice tip de haine sport se potrivesc cu cele casual sau elegante.

Idei de ținute sport pentru anotimpul rece

În sezonul rece, n-ar trebui să lipsească din garderoba ta geci sau paltoane sport pe care să le integrezi în ținute de zi. Alege haine de calitate care sunt în trend și ieși în evidență prin outfiturile pe care le creezi.

Ținute sport pentru femei

Pentru un stil vestimentar comod și flexibil, îndreaptă-te spre piese sport pentru femei, cu un croi lejer. Optează pentru modele îndrăznețe, pe care să le combini cu unele clasice, simple. Poți găsi inspirație în ideile de outfituri propuse mai jos.

●      Palton care imită blana de miel

La o ținută sport monocromatică, adaugă un palton care imită blana de miel și o pereche de cizme îmblănite UGG. Acest outfit este ușor de purtat și de efect. Poți combina un palton maro cu piese vestimentare și încălțăminte neagră sau unul alb cu un trening din catifea gri.

Palton eco

●      Trench sport și piese monocrome

Pentru zilele mai călduroase de iarnă, alege un look monocrom și asortează un trench în stil sport cu un trening cu bluză cropped. Adaugă o pereche de încălțări sport în aceeași culoare pentru o ținută în trend.

trenci sport

●      Jachetă îndrăzneață, cu croi lejer

O jachetă cu print de leopard te va scoate din monotonia sezonului rece. Croiul lejer permite să adaugi mai multe straturi pe dedesubt, astfel încât să nu simți frigul. În partea de jos a ținutei alege culori neutre, care să nu contrasteze cu jacheta.

 jachete


●      Geacă în culori neutre și guler de blană

Pentru zilele când ai nevoie de confort termic și lejeritate în mișcare, optează pentru o geacă în culori neutre sau cu un imprimeu original, care are guler de blană naturală sau artificială. Completează ținuta sport de damă cu încălțăminte UGG și o pereche de blugi sau de pantaloni comozi.

geci

●      Geacă matlasată oversized

Pentru un outfit comod și în tendințe, combină câteva piese simple cu o geacă matlasată cu aspect lucios, oversized, care are guler înalt și buzunare mari. Poți alege un model negru sau îndrăznește să porți o culoare puternică, dar care să se potrivească tenului tău.

geaca matlasata

 

Ținute sport pentru bărbați

În anotimpul rece, nu trebuie să alegi între confort termic și haine cu stil. Achiziționează piese vestimentare sport pentru bărbați, care să fie în trend și călduroase. Alege o geacă de calitate, cu un design modern, care să fie piesa centrală în cât mai multe combinații stilistice.

●      Geacă matlasată și piese monocrome

Pentru o ținută simplă, dar stilată, combină o geacă matlasată cu un tricou sau un hanorac lejer și pantaloni de trening. Poartă piese monocrome, care pot fi negre sau în culori neutre.  

 

geci matlasate

●      Geacă puffer

O geacă albă cu buzunar frontal tip kangaroo și guler cu fermoar este în trend și îți poate da un look relaxat. În partea de jos sunt potriviți blugii sau pantalonii cu croi loose, alături de o pereche de încălțări sport.

geaca puffer

●      Geacă în culori puternice sau cu imprimeuri originale

Pentru zilele în care vrei să ieși în evidență, stai departe de negru și alege o geacă într-o culoare deosebită sau cu imprimeu psihedelic. Ai grijă ca restul ținutei să fie în nuanțe apropiate sau care să nu contrasteze cu geaca.

geaca colorata

●      Geacă parka

Fii în centrul atenției cu o geacă parka, practică și călduroasă, cu multe buzunare și fermoare. Poți să te îndrepți spre un model care are guler înalt și mâneci cu manșete lungi. Dacă geaca este piesa centrală, nu încărca outfitul cu încălțări voluminoase sau cu pantaloni care au o mulțime de detalii.

geaca parka

 

Reguli de stil vestimentar

Nu este nevoie să iei lecții de stil vestimentar, pentru a reuși să combini corect elementele sport din ținute. Ține cont de următoarele reguli simple, astfel încât să creezi outfituri de efect.

 

  • Lejeritate

Stilul sport este caracterizat de lejeritate. Evită hainele mult prea strâmte, care nu-ți oferă flexibilitate și comoditate. De asemenea, ai grijă să respecți regula echilibrului: dacă porți un top mulat, adaugă pantaloni cu croi loose. În schimb, dacă ai un tricou larg și lung, completează ținuta cu o pereche de colanți.

 

  • Accesoriile trebuie să fie folosite cu moderație

Optează pentru accesorii potrivite cu stilul sport, cum ar fi căciuli, bentițe, șepci, ceasuri fitness, bijuterii din piele sau din lemn. Important este să le folosești atunci când se potrivesc outfitului și cu moderație. Doar dacă stăpânești combinațiile stilistice, adaugă ținutei  de tip sport-elegant cercei hoops sau chiar o brățară de perle.

 

  • Pune accentul pe combinații îndrăznețe de culori

Dacă vrei să îți folosești creativitatea și să experimentezi, îmbracă piese sport colorate. Poți opta pentru o singură culoare puternică sau pentru o combinație îndrăzneață. Totuși, limitează-te la două-trei culori tari. Pentru a avea siguranța că procedezi bine, citește acest ghid de asortare a culorilor.

 

  • Nu fugi de imprimeuri

Dă stil unei ținute sport cu un imprimeu original: de leopard, psihedelic, cu elemente geometrice sau unul personalizat. Adaugă unei ținute monocromatice un tricou sau un hanorac cu un print de dimensiuni medii, pentru a-i da personalitate. De asemenea, poți alătura câteva piese simple cu o geacă imprimată în culori neobișnuite.

 

Stilul sport poate fi abordat de oricine și adaptat atât pentru practicarea unui sport, cât și pentru viața de zi cu zi. Respectă regulile de styling și alege haine de calitate, care să fie lejere și practice.