Portret de designer: Alexandre Vauthier

ÃŽn News 0 comentarii
Portret de designer: Alexandre Vauthier

Alexandre Vauthier este unul dintre acei designeri care ofera mai mult decat haine: ofera experiente senzoriale, pline de pasiune. Culori indraznete, croieli seducatoare, toate sunt specifice acestui designer care croieste haine ce te scot in evidenta. Afla totul despre Alexandre Vauthier si descopera motivele pentru care merita sa investesti in piesele sale.

Cine este Alexandre Vauthier

Alexandre Vauthier este un designer vestimentar francez, nascut in 30 noiembrie 1971, in Agen. Dupa studii de arta si drept, s-a mutat la Paris, pentru a face cariera in moda. In 1991 s-a inscris la scoala ESMOD, de unde a absolvit in 1994. Talentul lui Vauthier a fost repede remarcat, iar in 1993 a inceput un stagiu la casa de moda Haute Couture Thierry Mugler. Dupa numai cativa ani, a devenit asistentul lui Mugler, un alt designer faimos, recunoscut pentru rigurozitatea constructiei vestimentare.

In 1997, Vauthier s-a mutat la Jean Paul Gaultier, unde a fost designer sef pentru colectiile de couture timp de opt ani. 11 ani mai tarziu, in 2008, a decis sa isi infiinteze propria casa de moda Haute Couture, sub numele sau. Prima sa colectie a aparut in 2009 si i-a impresionat pe criticii de moda si jurnalistii vremii. In viziunea lui Alexandre Vauthier, femeia era puternica, senzuala, cu umeri si talie bine conturate, si purta rochii de culoare gri inchis, cu un croi radical, dar sobru.

Cum a devenit Alexandre Vauthier preferatul vedetelor

Alexandre Vauthier a devenit rapid preferatul vedetelor, datorita creatiilor sale provocatoare, sofisticate si glamouroase. Rihanna, una dintre cele mai mari fane ale sale, a fost cea care a inceput colaborarea cu Vauthier, imediat ce i-a vazut una dintre colectii. De atunci, i-a purtat creatiile designerului la numeroase evenimente si in videoclipuri muzicale.

Alte vedete care il adora pe Vauthier sunt Kendall Jenner, Cara Delevingne, Bella Hadid, Kerry Washington, Ciara, Beyoncé, si Dua Lipa. De asemenea, chiar si Prima Doamna a Frantei, Brigitte Macron, este o fana a lui Vauthier, purtand frecvent hainele sale structurate.

Tendinte vestimentare influentate de Alexandre Vauthier

Umerii supradimensionati

Vauthier este cunoscut pentru taieturile sale radicale, dar si pentru umerii supradimensionati, care dau o senzatie de putere si control.

Culorile intense

In timp ce multe dintre creatiile sale sunt in nuante neutre, Vauthier nu se teme sa experimenteze cu nuante puternice, cum ar fi albastrul electric, rosul violent si gri marin.

Accentele metalice

Paietele si decoratiunile metalice, pe haine sau incaltaminte, sunt o marca a designului lui Vauthier, oferind hainelor sale o nota glam.



Hainele transparente

Vauthier a fost unul dintre primii designeri care a inclus piesele transparente in colectiile sale. De la bluze pana la rochii, el a demonstrat ca transparenta poate fi eleganta si sofisticata.

Piese hot semnate de Alexandre Vauthier pe care sa le ai in garderoba

Rochia mini

O piesa esentiala in orice garderoba, rochia mini semnata Alexandre Vauthier se remarca prin croiala indrazneata si umeri puternici. In general, acestea vin in culori neutre sau intense, dar toate au un luciu metalic, distinctiv.

Pantalonii de seara

Cu taieturi precise, dar fine, pantalonii Vauthier urmaresc o silueta eleganta si un croi care alungeste piciorul. Pantalonii de seara semnati de Vauthier sunt perfecti pentru un eveniment special sau o iesire in oras.

Bluza transparenta

Aceasta piesa este una dintre cele mai provocatoare, fara a fi vulgara. Combin-o cu un sutien chic sau cu o lenjerie de corp neutra si sigur vei obtine o tinuta ce nu va trece neobservata.

Rochia de bal cu trenă exagerata

Daca vrei sa iesi cu adevarat in evidenta, atunci o rochie de bal Vauthier cu trena este perfecta. Aceste rochii sunt opulente, extravagante si absolut impresionante.

Gecile de blana

Vauthier este cunoscut pentru gecile sale de blana voluminoase, care sunt la fel de luxoase pe cat sunt si practice. O geaca de blana Vauthier este o investitie pe care o vei pretui ani de zile.

Pantofii eleganti

Alexandre Vauthier creeaza pantofii pe care femeile ii poarta cand vor sa cucereasca lumea. Chiar daca au tocuri si linii elegante, sunt facuti sa dea increderea si confortul de care ai nevoie, cand vrei sa iesi in evidenta.

RELATED ARTICLES