In lumea modei, exista nume care, odata auzite, evoca imediat imagini sinonime cu eleganta, stilul si rafinamentul. Unul dintre aceste nume este Tory Burch, un designer de moda cu recunoastere internationala, care a transformat viziunea sa unica asupra designului si stilului intr-un brand de lifestyle de milioane de dolari. Dar cine este Tory Burch si care este povestea din spatele succesului sau fulminant?

Cine este Tory Burch

Tory Burch s-a nascut in 17 iunie 1966 in Valley Forge, Pennsylvania. Nascuta si crescuta intr-o familie cu un simt impecabil al stilului, Tory a preluat de la parintii sai pasiunea pentru moda si estetica. Fosta jucatoare de tenis si calareata pasionata, a obtinut primul ei job in industria modei la Benetton, in King of Prussia Mall. A continuat sa isi aprofundeze cunostintele despre moda prin studiul istoriei artei la University of Pennsylvania si prin colaborarea cu designeri celebri precum Vera Wang, Ralph Lauren si Narciso Rodriguez.
In timp, Tory a visat si a planificat viitorul ei ca designer de moda, adunand intr-un album imagini din revistele de moda si fotografii vechi. Dupa o casatorie scurta cu William Macklowe, fiul magnatului imobiliar Harry B. Macklowe, Tory s-a casatorit in 1996 cu J. Christopher Burch, un investitor la Internet Capital Group. Desi casatoria lor s-a incheiat in 2006, Tory a continuat sa locuiasca in apartamentul lor din New York City si are trei copii cu el.

Prima sa colectie a fost lansata din apartamentul ei din Manhattan, urmata de deschiderea unui magazin in centrul orasului. Brandul ei, initial numit 'TRB by Tory Burch', a fost lansat in 2004. Pana in 2013, compania s-a extins la nivel international, cu 83 de magazine, iar linia ei de imbracaminte a fost lansata in peste 1000 de magazine, precum Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, Bloomingdales, Saks Fifth Avenue si Nordstrom.

De ce sa alegi piese semnate Tory Burch

Piesele Tory Burch combina cu succes stilul preppy - o estetica asociata cu clasa superioara a estului SUA, cu luxul boem si un sentiment de lejeritate. Acest mix atrage publicul de orice varsta, pasionat de frumos.

Burch a reusit sa transforme tricoul intr-un articol cool de moda, iar colectiile ei, inspirate de moda anilor '50 si '60, au generat liste de asteptare in 2007. Cu toate acestea, brandul Tory Burch ofera mai mult decat haine. Burch a extins oferta sa pentru a include accesorii precum genti, ochelari, incaltaminte si bijuterii, astfel incat femeile sa poata sa-si completeze tinutele cu elemente care reflecta estetica brandului. Poti pasi in Universul Tory Burch si pe sportcouture.ro.

Pe parcursul carierei sale, Tory Burch a primit numeroase premii, precum designerul de accesorii al anului din partea Consiliului Designerilor de Moda din America in 2008 si premiul Accessory Brand Launch al anului de la Consiliul de Excelenta in Accesorii in 2007. Este, de asemenea, recunoscuta pentru angajamentul sau in filantropie, fondand Tory Burch Foundation in 2009, o organizatie care sprijina emanciparea femeilor din America prin acordarea de imprumuturi mici si furnizarea de educatie antreprenoriala.

Cand cumperi piese Tory Burch, alegi mai mult decat moda - alegi o viziune, o filozofie de viata si un brand care sustine dezvoltarea comunitatii. Indiferent daca iti actualizezi garderoba pentru sezonul toamna - iarna 2023 sau cauti piese clasice, care nu se demodeaza niciodata.