Daca esti in cautare de idei noi si distractive pentru cum sa te imbraci la o nunta, esti in locul potrivit. Rochiile si fustele nu sunt singurele alegeri. O salopeta eleganta poate fi, de asemenea, cea mai buna alegere, cand vine vorba despre cum sa te imbraci la o nunta. Afla cum o porti corect, pentru a fi cea mai cool invitata.

Cum porti salopeta eleganta la o nunta

Primul lucru pe care trebuie sa tii cont, cand iti alegi tinuta pentru nunta, este locul in care va avea loc petrecerea. Multe evenimente vor avea codul vestimentar mentionat undeva pe invitatie, dar daca nu, locatia ar trebui sa iti dea un indiciu destul de bun legat de cum ar trebui sa te imbraci.

De exemplu, o nunta pe plaja impune alegerea unor tesaturi mai usoare (chiar si de in), in timp ce o nunta restaurant este, cu siguranta, o ocazie sa iti etalezi cea mai eleganta piesa vestimentara.

Al doilea aspect de care trebuie sa tii cont este sa ti se potriveasca foarte bine salopeta eleganta, atunci cand alegi sa o porti la nunta. Are o croiala destul de pretentioasa, asa ca daca ti se pare ca nu se asaza cum te-ai astepta, nu ezita sa o duci la croitor pentru modificari.

Exista multe modele de salopete elegante, dar este important sa eviti stilurile fara forme, care nu iti accentueaza silueta, pentru ca pot parea mai casual si sunt greu de accesorizat. O salopeta care iti evidentiaza talia, neagra, cum este cea de la Ted Baker, te va scoate din orice impas. 

Alege cu atentie materialul

Pentru a te asigura ca salopeta este potrivita pentru eveniment, alege materialele corespunzatoare. Acest lucru poate depinde si de destinatie, dar vei vrea sa eviti tesaturile care par natural mai casual, precum inul.

Mergi pe monocrom

Cand nu esti sigura cum sa iti asortezi tinuta, mizeaza pe o singura culoare din cap pana-n picioare. Aceasta metoda este usor de aplicat mai ales cand porti negru, bleumarin sau culori neutre.

Nu uita de geanta

Geanta potrivita este modul perfect de a-ti imbunatati aspectul. Va adauga structura, culoare si detaliu la o tinuta de nunta cu salopeta. Metalele sunt intotdeauna minunate, deoarece se potrivesc cu orice, asa ca le poti purta cu mai multe ocazii, dar desigur, negrul este intotdeauna o alegere frumoasa pentru o geanta de mana formala!

Cum alegi pantofii pentru o salopeta eleganta

Partea frumoasa in alegerea pantofilor pentru o salopeta eleganta? Sunt aproape aceleasi reguli care se aplica pentru alegerea pantofilor pentru o rochie cocktail! Opteaza pentru pantofi cu toc, care sa iti alungeasca picioarele si sa iti puna in valoare formele.

Greseli pe care sa le eviti cand porti salopeta la nunta

Cand vine vorba de purtat o salopeta la nunta, este crucial sa eviti anumite greseli. Una din cele mai comune erori este neglijarea proportiilor - o salopeta prea larga sau prea stramta poate distruge aspectul rafinat.

De asemenea, este important sa te feresti de materiale prea informale, cum ar fi jerseul sau bumbacul simplu, care pot submina eleganta necesara unei nunti. Ai grija si la alegerea accesoriilor: prea multe sau prea mari pot incarca inutil tinuta.
Evita culorile prea vii sau imprimeurile prea indraznete, care ar putea concura cu mireasa sau cu tema nuntii. Tinuta ta ar trebui sa fie sofisticata si complementara atmosferei festive, nu sa o eclipseze.