Pantalonii evazati sunt una dintre acele piese care se transforma constant si revine in atentie. Originile acestor pantaloni pot fi urmarite pana in secolul al XVIII-lea, cand marinarii ii purtau din motive practice: erau usor de indepartat in caz de cadere in apa si ofereau o ventilatie buna in zilele calde. Mai mult, forma lor larga la baza facilita rularea pantalonilor pana la genunchi, cand lucrau pe punte.

Cu toate acestea, popularitatea pantalonilor evazati in lumea modei a luat avant in anii '60 si '70, in plina perioada a miscarii de contracultura si hippie. Asociata cu libertatea, nonconformismul si spiritul revolutionar al epocii, aceasta piesa vestimentara a devenit un simbol al unei generatii care cauta sa se rupa de conventiile traditionale. Muzicieni, actori si alte personalitati celebre au adoptat acest stil, contribuind la raspandirea trendului in randul tineretului.

Dupa apogeul din anii '70, popularitatea pantalonilor evazati a scazut, fiind inlocuiti cu alte modele, precum cei skinny sau cu talie inalta. Cu toate acestea, asa cum moda are tendinta de a se reinventa si de a readuce in actualitate trenduri din trecut, pantalonii evazati au revenit periodic pe podiumurile de moda si in garderobele iubitorilor de fashion. Fie ca sunt asortati cu bluze boeme, tocuri inalte sau tricouri casual, acesti pantaloni raman un exemplu elocvent al modului in care trecutul isi gaseste mereu loc in prezent.


Cum sa porti pantalonii evazati

Pantalonii evazati reprezinta o varianta interesanta dupa dominatia pantalonilor skinny si au recucerit deja inimile multora. Dar pentru a obtine un look perfect, trebuie purtati corect. Iata cateva reguli despre cum sa porti pantalonii evazati:

1. Tivul pantalonilor nu trebuie sa fie nici prea lung, nici prea scurt, ci trebuie sa ajunga exact la nivelul pantofilor, pentru a obtine aspectul dorit. Pantalonii evazati prea scurti sau prea lungi nu arata deloc bine. Asa ca tine cont de acest lucru si alege lungimea potrivita.

2. Joaca-te cu volumul. Suprapunerile trebuie sa fie bine gandite. Un trench de trei sferturi peste pantalonii evazati pune in valoare forma lor fluida. Daca vrei sa obtii un vibe boho, combina-i cu un chimono.

3. Alege talia inalta; desi poate parea un pic demodat, acest stil se potriveste cel mai bine cu pantalonii evazati. Acestia iti vor accentua formele intr-un mod flatant, mai ales cand porti piese cu terminatii largi! Asorteaza-i cu tocuri inalte pentru a-ti defini si mai mult silueta.

4. Accentueaza-ti tinuta cu o curea in talie. Pantalonii evazati accesorizati cu o curea arata grozav, deoarece adauga structura. Alternativ, poti baga in pantaloni camasa sau tricoul pentru a adopta acest stil din anii '70.

5. Maresti distractia asortand pantalonii evazati cu jachete neon sau genti colorate. Contrastele vesele vor adauga dinamism intregii tinute.

6. Poti face ca pantalonii evazati sa arate profesional cu o camasa si un sacou bine croit. Completeaza tinuta cu pantofi cu toc si o pereche chic de ochelari de soare.

7. Da o nota moderna modei vintage cu un strop de culoare. Alege pantaloni evazati colorati sau cu imprimeuri. Pastreaza restul tinutei simpla, pentru a evita un look prea incarcat.

8. Transforma tinuta casual in una eleganta in cateva secunde, combinand pantalonii evazati cu o camasa din matase. Asigura-te doar ca nu are prea multe volane pentru a evita un aspect prea voluminos.

9. Bluzele si puloverele pe corp sunt ideale pentru a echilibra volumul pantalonilor evazati. Daca ai o talie subtire, acesta e un truc excelent de stilizare.

10. Jeans pe jeans in nuante similare poate fi o greseala de stil. Daca, totusi, alegi sa porti o geaca de denim, asigura-te ca jeansii sunt decolorati sau geaca are un aspect uzat.

11. Cand optezi pentru jeans evazati, asigura-te ca sunt mulati pana la genunchi si apoi se evazeaza treptat, avand cea mai mare deschidere la baza.

Daca ai fost un mare fan al jeansilor skinny, dar nu iti place senzatia de constrangere pe care o ofera, poti incerca pantalonii evazati.