Probabil una dintre cele mai importante intrebari pe care o femeie si le pune in viata de zi cu zi este: cum sa asortez rochia si pantofii? Din fericire, moda ofera mereu raspunsuri pentru cele pasionate. Putem arunca oricand un ochi pe ce se poarta pe catwalk si emula cu succes ce vedem acolo. Cu acest gand in minte, Sport/Couture  iti pune la dispozitie un ghid practic cu sugestii pentru asortarea pantofilor cu rochia. Astfel, vei sti ce pantofi de dama merg cu o anumita rochie, dar nu cu o alta. Vom discuta aceste aspecte in functie de stilul pantofului si de culoare.

In functie de stilul pantofului

     Pantofi decupati

Regula de baza spune ca pantofii decupati se potrivesc doar cu piciorul gol. Asadar, poti alege orice fel de rochie scurta sau la inaltimea genunchiului. Poti opta pentru pantofii decupati cu toc cui sau cei model wedges, care se potrivesc cu majoritatea rochiilor casual. Afla care sunt top 10 cele mai frumoase rochii casual si alege combinatia castigatoare.

     Pantofi pumps

Un alt tip de pantofi trendy sunt cu siguranta si cei pumps. Fiind creati specific pentru stilurile chic si urbane, se vor integra foarte bine in tinute moderne. Cel mai bine se vor accesoriza la o rochie de seara  lunga si  formala. Nu poti da gres nici cu o rochie scurta, cu sau fara ciorapi.

     Pantofi stilettos

Pantofii cu toc inalt sunt clasici, de aceea merg cu aproape orice fel de rochie, fie ea casual, formala sau chiar rochie de mireasa. Se vor asorta atat cu rochia tip sacou, cat si cu modelele mai jucause, de exemplu  o rochie Red Valentino cu imprimeu. 


    Pantofi cu tocul mic 

In functie de cat de confortabil te simti pe tocuri, vei avea cu siguranta una sau mai multe perechi de pantofi cu toc mic. Deoarece au un stil rezervat si mai degraba comod, ii poti intrebuinta in tinutele de birou, asortati cu rochii petrecute, rochii clos, pratic orice se potriveste in categoria rochiilor business. 

    Botine sau ghete

In ce priveste botinele si ghetele, te sfatuim sa alegi doar modele de pantofi dama din piele precum acest model de botine de piele Paloma Flex Michael Michael Kors. Ambele fiind variante casual, se potrivesc foarte bine cu rochiile casual, fie ele lungi sau scurte, cu imprimeuri florale sau culori puternice. Tu stii cum purtam botinele vara?

    Sandale

Un alt model de incaltaminte care se potriveste cu aproape orice fel de rochie sunt sandalele. Noi te sfatuim sa adopti stilul Gladiator, mereu la moda si sa-l combini cu rochii care se termina in zona gambelor. Pentru sandalele ale caror inchidere se face in zona genunchilor, poti opta pentru o rochie boho chic.

     Balerini

Balerinii sunt atat de versatili incat se potrivesc cu orice tip de rochie, chiar si cu o rochie de seara ! Creeaza-ti un outfit interesant prin contrastul de culori, sau alege o nuanta putin mai inchisa decat cea a rochiei. Te sfatuim sa investeti in balerini de calitate, precum unii de piele cu accesoriu in fata

    Pantofi sport

Pantofii sport de dama in combinatie cu rochiile au explodat pur si simplu! Desigur, alegerea rapida ar fi asortarea lor la o rochie sport, dar acesta e doar varful icebergului. Ii poti combina cu rochiile lejere de vara, rochii scurte sau midi.


In functie de culoarea pantofului

Pentru a evita situatiile in care nu stii ce sa porti cu rochia rosie sau cu rosia alba, printre altele, iti oferim un ghid rapid referitor la combinatiile de culori.

Pantofi de culoare neagra - orice culoare de rochie, dar se potrivesc cel mai bine cu cele negre sau albastre.

Pantofi nude - pentru tinute incarcate si culori puternice, servesc la echilibrarea look-ului. Se potrivesc cel mai bine cu rochiile albe sau aurii.

Pantofi de aceeasi culoare cu rochia - o singura regula: pantofii trebuie sa fie dintr-un material cu o textura diferita de cea a rochiei si sa fie cu o nuanta mai inchisi la culoare.

Pantofi care contrasteaza cu rochia - daca esti indrazneata si vrei sa iesi in evidenta, foloseste culori contrastante. Alege o culoare pentru rochie si apoi una contrastanta pentru restul acesoriilor, in special pantofii. De exemplu albastru pentru rochie si portocaliu pentru pantofi si geanta.

Pantofi animal print - se asorteaza cel mai bine cu rochii negre, albe si nuante neutre, dar si culori puternice precum rosu. Nu poti da gres nici nu o rochie animal print sau denim.

Suntem increzatori ca sfaturile noastre te vor ajuta in calatoria ta prin lumea modei si in ce proiveste in special asortarea rochiei cu pantofii! Nu uita sa experimentezi si sa-ti descoperi propriul stil.