Cum sa mergi pe tocuri - secretele unei aparitii de senzatie

In News 0 comment
Tanara blonda pozand cu o mana la tampla si cealalta la sold.

”Pantofii cu toc înalt sunt un mix intre plăcere și durere”, potrivit celebrului designer de încălțăminte, Christian Louboutin, iar reprezentantele sexului frumos nu contrazic această afirmație. Pantofii cu toc ne schimbă automat starea, conferindu-ne un boost de încredere și un look de senzație, însă nu orice femeie poate păși grațios pe acest tip de încălțări. Din fericire, atunci când stilul și eleganța nu sunt înnăscute, ele se pot învăța. Astăzi, descoperă cele mai hot tips-uri despre cum să mergi pe tocuri!

Exersează pe tocuri mai mici 

Dacă nu obișnuiești să porți pantofi cu toc, aceasta ar putea fi o reală provocare pentru tine. Nu doar că stângăcia ta îți poate compromite întreaga apariție, însă riști de asemenea să te accidentezi dacă pășești greșit încălțată fiind cu tocuri foarte înalte. Din acest motiv, este cel mai indicat ca, pentru început, să-ți exersezi grația purtând pantofi cu toc mai mic. Nimic nu contracarează mai mult senzualitatea și feminitatea decât mersul chinuit pe tocuri, deci poți încerca inițial deja celebrele kitten heels (care sunt și foarte apreciate, totodată, de către iubitoarele de modă). Dacă ești începătoare, mizează pe pantofii cu toc de 2-3 centimetri, după care poți continua cu tocuri de 5, de 8 și așa mai departe. 

Alege mărimea corectă 

Deși parte un sfat irelevant, pentru a păși grațios pe tocuri este absolut necesar să alegi mărimea corectă. O măsură prea mare va face ca pantofii să îți cadă din picior, lucru care te va îndemna să stai tot timpul încordată. Rezultatul? Mersul devine forțat, creând o imagine indezirabilă. Efectul este la fel de dezastruos dacă încalți pantofi prea mici, care îți vor sacrifica, fără îndoială, confortul și chiar întreaga ținută. În cazul în care ai cumpărăt deja o mărime prea mică la pantofi poți încerca să apelezi la ajutorul unui cizmar sau al produselor dedicate pentru lărgirea încălțărilor. 

Evită să privești în jos 

Ok, ai ajuns în punctul în care îți dorești să poți merge pe tocuri fără ca acest lucru să pară chinuitor. O regulă importantă de care trebuie să ții cont este să îți vizualizezi traiectoria pe măsură ce pășești și să eviți să privești în jos. Nu îți va fi deloc de folos să urmărești cu privirea fiecare pas pe care îl faci ci, din contră, acest lucru te-ar putea dezechilibra. Mai degrabă, uită-te drept înainte și încearcă să îți creezi o linie imaginară între punctul de plecare și cel în care vrei să ajungi (dintr-un cap în celălalt al biroului, de exemplu). 

Pășește întâi pe călcâi 

Atunci când mergi pe tocuri, cel mai probabil ai tendința de a păși mai întât pe degete. Secretul constă însă în a păși prima dată pe călcâi, așa cum faci în mod obișnuit când porți încălțăminte cu talpă joasă. În acest mod, previ răsucirea gleznelor, precum și ruperea tocurilor. 

Stai dreaptă 

Dacă vrei să știi cum să mergi pe tocuri în mod corect, este nevoie pentru început să îți corectezi postura corpului. Ai observat că atunci când stai dreaptă pe pantofi cu toc, corpul se înclină ușor către înainte? Ceea ce ai de făcut este să îți încordezi abdomenul și să te asiguri că stai dreaptă tot timpul, mai ales atunci când te grăbești. 

Fii fabuloasă de fiecare dată când porți tocuri, ținând cont de sfaturile pe care ți le-am prezentat! 

Foto: Instagram/Alexandre Vauthier

RELATED ARTICLES