Modele atemporale de palarii pentru femei

In News 0 comment
Tanara cu palarie pe cap care priveste in jos

Anumite accesorii merg dincolo de tendințele modei și rămân în preferințe de la un sezon la altul. Este și cazul pălăriilor, care au fost considerate dintotdeauna un simbol al eleganței, al nobleții și al bunului gust în materie vestimentară. Pălăria este, încă, un accesoriu savuros chiar și al ținutelor actuale, iar cele care aleg să poarte un astfel de accesoriu emană stil și rafinament, indiferent de ocazie. Ce-ar fi să descoperi acele modele atemporale de pălării pentru femei, în mare vogă în acest moment, dar și în decadele trecute ale modei? 

Pălăria Fedora 

Khloe Kardashian purtand o palarie Fedora

Foto: Khloe Kardashian/Instagram

Pălăria Fedora sau Borsalino, așa cum mai este cunoscută, este una dintre creațiile care au consacrat Italia. Modelul se distinge după îndoitura calotei, dar și după dimensiunea medie a borului, de altfel și acesta ușor îndoit. Toate aceste caracteristici fac ca pălăriile din această categorie să fie considerate extrem de versatile. Ba chiar mai mult decât atât, Fedora este, poate, cel mai popular tip de pălărie, fiind și destul de simplu de purtat și de asortat. O poți include în ținutele tale atât vara, cât și toamna și ți se va potrivi perfect dacă preferi stilul boem, hippie sau urban. 

Pălăria Safari 

Denumită simplu, pălăria de călătorie, aceasta a apărut în Australia și a fost creată exclusiv pentru cei dornici de aventură. Practic, analizând designul unei pălării Safari vom observa că aceasta este foarte asemănătoare cu o pălărie Borsalino, doar că partea din spate și marginea sa frontală se îndoaie ușor. Această caracteristică are rolul de a oferi protecție feței și gâtului, împotriva razelor de soare. Pălăriile Safari sunt accesoriul de nelipsit din bagajul pentru drumeții sau pentru vacanța de vară!

Pălăria Panama 

Tanara stand cu spatele cu o palarie pe cap cu funda portocalie

Foto: shopartesano/Instagram

Modelul pălăriei Panama este originar din Ecuador. Potrivit unora dintre specialiștii în istoria modei, denumirea sa datează din timpul președinției lui Roosevelt. Se spune că acesta a trimis 5.000 de pălării din Ecuador către șantierul pe care se construia Canalul Panama, tocmai pentru a oferi muncitorilor un confort mai bun. Indiferent, însă, care este istoria acestui accesoriu, pălăria Panama este perfectă pentru a ne proteja de căldură și, totodată, pentru a aduce un plus de stil ținutelor noastre. 

Pălăriile Panama sunt realizate, adesea, din frunze de palmier țesute sau din paie, care înlocuiesc fetrul. Țesătura este flexibilă dar își păstrează, totuși, forma, spre deosebire de multe alte pălării din paie. 

Bereta franțuzească 

Tanara purtand bereta frantuzeasca si stand cu mana spre cap

Foto: lesstreetstyle/Instagram

Bereta poate fi definită drept o pălărie rotundă, cu design plat, lipsită de boruri. Creația acesteia este atribuită francezilor și se pare că a apărut, inițial, ca parte a uniformelor militare. Această pălărie a devenit, apoi, un adevărat simbol al Franței, asociat cu lumea artei și a culturii. Dacă îți place acest model de beretă, poți opta pentru modele din piele, lână, tricot, piele, pâslă și nu numai. De asemenea, paleta de culori este una cât se poate de variată!

Ce tip de pălărie te avantajează în funcție de forma feței 

Pentru apariții de senzație, este esențial să alegem acele accesorii care ne complimentează trăsăturile fizice. Așadar, iată ce tip de pălărie ar trebui să alegi, în funcție de forma feței:

  • Pălării cu forme alungite, de dimensiuni medii, pentru fața rotundă;
  • Pălării de formă rotundă, cu calotă înaltă, dacă ai fața alungită sau triunghiulară;
  • Pălării asimetrice, cu boruri medii, dacă ai fața pătrată;
  • Dacă ai fața ovală, poți purta orice tip de pălărie. 

RELATED ARTICLES