Stiluri vestimentare in voga in 2021

In News 0 comment
Trendsetter-ul Anna Dello Russo, imbracata elegant

Foto: Instagram/Anna Dello Russo

Anul 2021 vine cu schimbări majore în lumea modei, dat fiind contextul crizei actuale care a afectat și această sferă de activitate. Într-o perioadă în care tot mai mulți dintre consumatorii de fashion și-au limitat ieșirile în oraș, vacanțele și alte oportunități sociale de a-și etala ținutele, marii designerii și-au adaptat colecțiile. Se pare că anul viitor miza este reprezentată de haine mult mai confortabile, în nuanțe naturale, care să inspire o stare de calm și de bucurie. 

Stilul streetwear - un pariu sigur în 2021

Combinații îndrăznețe, piese vestimentare unisex, outfituri inspirate din decadele trecute ale modei - acestea sunt doar câteva dintre particularitățile stilului streetwear. Într-un an în care se dorește o liberalizare a creativității, stilul streetwear este un pariu sigur. Acesta permite evidențierea stilului individual și încurajează excentricitatea și experimentele stilistice. 

Cara Delevigne, stand pe scari in fata unei fantani arteziene cu lei din piatra

Foto: Instagram/Cara Delevigne

Streetwear este chintesența vieții urbane, acesta prezentând schimbări în același ritm cu fenomenele sociale, politice sau culturale. Așadar, nu este de mirare că într-un an precum va fi 2021, moda stradală continuă să facă furori. 

Dacă iubești streetwear-ul, iubești confortul și expresivitatea, nu îți fie teamă să încalci regulile prestabilite ale modei. Vrei să fii în pas cu trendurile anului viitor? Asigură-te că în garderoba ta se regăsesc piese vestimentare și accesorii precum: sneakerșii cu design robust, căciula beanie, treningurile, dar și hainele oversize. 

Stilul elegant, reinterpretat în 2021

Stilul elegant pare să piardă teren într-o perioadă de timp în care evenimentele speciale se supun unor restricții clare. Având în vedere că majoritatea petrecerilor au loc și se vor desfășura și în continuare, cel mai probabil, în aer liber, putem renunța la hainele prețioase, cu aplicații și paiete. Este, de asemenea, și cazul materialelor lucioase. Mult mai potrivite pentru un garden party sau pentru orice alt eveniment outdoor sunt materialele fluide, cum ar fi mătasea sau satinul și, în general, obiectele de îmbrăcăminte cât mai simple, fără accesorii în exces. 

Trendul viitorului: sustenabilitatea

Deși ar putea fi încadrată mai degrabă în categoria strategiilor de brand și nu neapărat a trendurilor, sustenabilitatea este noul principiu pe care militează, deopotrivă, pasionații și creatorii de modă. În contextul în care suntem determinați să punem tot mai mult preț pe bunăstarea noastră și a mediului înconjurător, se observă o reeducare a publicului consumator de modă. Sustenabilitatea se traduce, astăzi, prin reducerea poluării și prin reciclare, două direcții principale urmărite în procesul de producție a hainelor și a accesoriilor. Există mulți designeri tineri care militează, de sezoane bune, pentru promovarea acestor valori.

Miroslava Duma, in curtea unui hotel

Foto: Instagram/Miroslava Duma

Sport Couture oferă cele mai noi colecții ale brandurilor internaționale. Dacă vrei să fii în pas cu moda, urmărește noutățile de pe site-ul nostru.

RELATED ARTICLES