Michael Kors este, astăzi, un brand de renume mondial care aduce în fața publicului larg stilul vestimentar premium, tipic american. Michael Kors reprezintă un nume cu rezonanță în peste 100 de state ale lumii, iar itemurile deosebite din colecțiile marelui designer se regăsesc și pe sportcouture.ro. Află totul despre Michael Kors din articolul de astăzi!

Michael Kors: istoric

Născut pe 9 august 1959, Michael Kors este un designer de modă extrem de cunoscut, originar din New York. Momentan, acesta ocupă poziția de director creativ și președinte onorific al KORS. Michael este fiul fostului fotomodel Joan Kors și al lui Karl Anderson. Încă de la o vârstă fragedă, el a fost atras de modă, iar în adolescență a început să proiecteze și să vândă haine în subsolul casei părinților săi. Interesant este că, atunci când mama sa s-a recăsătorit, ea i-a cerut lui Michael să îi realizeze rochia de mireasă. Mai târziu, mai exact în 1977, din dorința de a se perfecționa în domeniul creației, acesta s-a înscris la Institutul Tehnologic al Modei din New York. A renunțat, însă, să-și continue studiile aici, după aproximativ 9 luni, și a ales să lucreze la un butic de haine unde a primit spațiu pentru a-și prezenta creațiile. Nu a durat mult până ce Dawn Mello de la Bergdorf Goodman, proprietara magazinului din apropierea celui în care lucra Kors, a descoperit opera talentatului tânăr și a rămas impresionată de aceasta. Drept urmare, ea l-a rugat să le prezinte și cumpărătorilor săi piesele vestimentare care îi purtau semnătura și care, de altfel, au ajuns să fie vândute în buticul Goodman.

De asemenea, Michael Kors este considerat primul designer care a confecționat haine ready to wear pentru femei. Un alt moment important în cariera sa este marcat de asocierea sa cu Celine, o casă de modă din Franța, în cadrul căreia ocupa funcția de director de creație. Atunci, a lansat o linie de îmbrăcăminte și accesorii care s-a bucurat de un succes fantastic. Ca urmare a popularității pe care a căpătat-o de-a lungul timpului, în 2002, Kors prezintă publicului său o linie de haine bărbătești, iar, patru ani mai târziu, își deschide propriile magazine.

 

Printre numeroasele vedete care au purtat creațiile lui Michael Kors se numără Elissa, Catherine Zeta-Jones, Heidi Klum, Michelle Obama, Jennifer Lopez și Jennifer Garner. Datorită notorietății câștigate prin seriozitate, muncă și determinare, în 2013, celebrul designer a fost înscris pe lista celor mai influente persoane din lume, listă concepută de publicația The Time.

Cele mai populare piese Michael Kors

Michael Kors propune în fiecare sezon noi colecții de haine și accesorii, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Printre cele mai populare articole ale brandului se numără următoarele categorii:

Genți și rucsacuri

 Genti Michael Kors

Michael Kors realizează gențile și poșetele așa cum o făcea la începuturile afacerii: manual. Fiecare astfel de accesoriu este confecționat cu grijă și atenție la detalii, înainte de a fi trimisă în showroomuri și oferită spre vânzare. Deși, sediul central al companiei se află în New York, brandul își desfășoară activitățile de fabricare în China și în Republica Dominicană, deoarece producția este mult mai rentabilă aici.

Poșetele și rucsacurile americanului sunt recunoscute pentru măiestria realizării lor precum și pentru eleganța lor atemporală, motiv pentru care MK se clasifică în topul celor mai renumite firme de genți. Dacă îți dorești un accesoriu de calitate, pe care să-l poți purta în diverse ocazii, descoperă colecția de genți de damă Michael Kors de pe sportcouture.ro. Tot de pe site-ul nostru, îți poți alege modelele preferate de rucsacuri bărbătești, alături de borsete și portofele.

Colecții faimoase Michael Kors: particularități

Pe parcursul carierei sale, Michael Kors a primit aprecierile criticilor de modă, ale publicului și inclusiv ale colegilor de breaslă datorită capacității de adaptare de care a dat dovadă în crearea colecțiilor. Adept al principiului conform căruia un bun creator de haine trebuie să poată crea pentru orice tip de client, Kors și-a pus semnătura atât pe colecții haute couture, cât și pe cele ready to wear. Astfel, chiar și colecțiile sale prezente mizează pe aceste două filosofii: pe de-o parte, colecțiile exclusiviste, la prețuri care le reflectă specificul, iar, pe de altă parte, linii de piese vestimentare și accesorii menite să satisfacă toate cerințele publicului larg, dar care sunt disponibile la prețuri accesibile.

Pantofi sport

Michael Kors oferă o varietate de modele de pantofi sport pentru femei și bărbați, precum și modele unisex. Sneakerșii MK se remarcă printr-un design iconic, încadrându-se foarte bine în moda străzii. De asemenea, multe dintre modelele pe care brandul le produce sunt confecționate din piele naturală, oferind, astfel, un confort sporit în timpul purtării. Pantofii Michael Kors, atât sneakerșii din colecțiile noi cât și modelele atemporale ale mărcii sunt disponibile și pe sportcouture.ro. Iată și câteva sugestii de asortare a pantofilor sport, în funcție de stilul ales.

 Pantofi sport Michael Kors

Pantofi sport MICHAEL KORS – SportCouture.ro

Pantaloni

Prestigiosul creator de modă a inclus în colecțiile sale și pantalonii, itemuri basic din orice garderobă. Piesele sale vestimentare uimesc nu doar prin calitatea materialelor din care sunt realizate ci și prin atenția la detalii și la croiala impecabilă. De pe sportcouture.ro, poți alege pantaloni de damă și de bărbați marca MK într-o paletă cromatică variată, din diferite țesături, simpli, cu imprimeuri, conici, drepți sau evazați, lungi sau scurți.

Pantaloni Michael Kors

Pantaloni cu talie inalta Michael Michael Kors – SportCouture.ro

Tricouri, bluze și hanorace

Un tricou, un hanorac sau o bluză care poartă semnătura Michael Kors pot fi oricând o declarație de stil și bun gust în materie de vestimentație. Majoritatea modelelor din aceste categorii de îmbrăcăminte urmează principiile curentului logomania, dar, ai la dispoziție și tricouri, bluze sau hanorace simple, pe care să le poți purta în diverse contexte.

 Tricou Michael Kors

 

Tricou Michael Kors – SportCouture.ro

10 curiozități despre Michael Kors

  1. Numele real al celebrului designer este Karl Anderson Jr. Acesta și-a schimbat numele în Michael David Kors la vârsta de cinci ani, atunci când mama sa, Joan, s-a recăsătorit.
  2. Succesul și celebritatea sa au început încă de pe vremea când era doar un copil, Michael Kors fiind protagonistul unor spoturi publicitare care promovau branduri de cereale.
  3. În copilărie, Kors a fost una dintre victimele bullyingului; acesta povestește că, din cauza faptului că era preocupat mai mereu să deseneze decât să joace baschet ca alți băieți din școala sa, ceilalți colegi îl luau peste picior.
  4. În adolescență, Michael a participat la cursuri de actorie însă a abandonat și această activitate pentru a-și urma visul.
  5. ”Dacă un designer este foarte priceput în ceea ce face, atunci el ar trebui să poată îmbrăca pe toată lumea”. Aceasta este afirmația deja celebră pe care designerul a folosit-o atunci când a creat prima sa linie de haine XXL. ”Îmi place să îmbrac oameni de toate vârstele, indiferent de siluetă” completa el.
  6. Logo-ul brandului a fost creat în 1981 și reprezintă un chenar rotund care încadrează inițialele MK. Acesta este folosit frecvent în prezent pentru produsele care fac parte din linia MICHAEL Michael Kors, dar, și pentru accesoriile marelui designer.
  7. Traseul către succes al marelui designer american nu a fost lipsit de piedici; acesta a declarat falimentul în 1993, atunci când investitorii italieni s-au retras din activitate.
  8. În 2004, a luat naștere linia MICHAEL Michael Kors, care oferă alternative stilistice la prețuri mai mici față de principala linie a brandului.
  9. În 2018, compania KORS a cumpărat casa de modă Versace, contra sumei de aproximativ 2 miliarde de euro. Noua entitate formată poartă numele de Michael Kors Holding Ltd.
  10. În prezent, Michael Kors locuiește în New York și face parte din deja celebrul serial de televiziune Project Runway.

 

Michael Kors este unul dintre cei mai cunoscuți designeri americani de îmbrăcăminte și accesorii casual. Marca sa concurează acerb cu Marc Jacobs și cu Ralph Lauren, fiind foarte apreciată de către criticii de modă datorită originalității colecțiilor sale.