INTERVIU | Malvina Cservenschi, despre piesa din garderoba de care nu se desparte: "Un taior de la Burberry"

In News 0 comment
Malvina Cservenski

Ne inspiră stilul său elegant și feminin, dar și încrederea și energia pe care le emană în fiecare întâlnire sau apariție publică. Stăm de vorbă astăzi cu Malvina Cservenschi, antreprenor, fondatoarea şi designer-ul brandului Malvensky, un ambasador global al valorilor, simbolurilor şi tradiţiilor transpuse în bijuterii timeless din aur și pietre prețioase.

1. Care este cheia succesului tău?
Faptul că fac ceea ce simt dar și ce trebuie. Că aleg să-mi depășesc limitele în fiecare zi. Că mă înconjor de oameni de calitate. Că îmi transform visele, dorințele, revelațiile cele mai îndrăznețe în realitate. Că merg la muncă cu dorința de a crea și de a-i face fericiți pe cei care îmi poartă creațiile. Că descopăr, învăț neîncetat despre mine, pentru mine și pentru ca mai apoi să împărtășesc din învățămintele mele. Că sunt activă, dar știu să îmi fac timp și pentru mine. Că îmi pasă!

2. Care este cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o în activitatea ta?
Să creez momentul, deoarece găsesc vital să obțin acest avânt din partea echipei pentru a face lucruri mari împreună. Să generez înțelegere și aliniere între viziunea mea și cei care mă ajută să o materializez. Oamenii sunt cel mai important motor al afacerii și  cel mai provocator.
Iar o altă provocare este să nu mă dau în lături nici măcar o zi de la a învăța să mă cunosc, să îmi cunosc slăbiciunile și cum să compensez pentru ele, să îmi cunosc punctele forte și cum să le potențez.

3. Dacă ar trebui să îti alegi o altă carieră, care ar fi aceasta?
Mi-ar fi plăcut să fiu soprană. Nu m-am născut însă cu acest talent de a avea o voce extraordinară.
Munca mea însă mă satisface pe deplin pentru că are ambele laturi ale aceleași monede. Pe de o parte, implică atât creativitatea, ceea ce îmi satisfice pofta de a gândi, desena și materializa tot ceea ce mă inspiră în bijuterii superbe. Iar pe de cealaltă parte, implică  abilitatea de a conduce oameni, procese, dezvoltări pe teritorii noi, negocieri și interacțiuni puternice și valoroase. Un business complet!

4. Dezvăluie o sursă nesecată de inspirație pentru activitatea ta?
Emoțiile și tradițiile. Emoțiile sunt aceleași în toată lumea, de aceea și Malvensky este iubit în toată lumea. Iar eu le încorporez, cu poftă chiar, în designul bijuteriilor, astfel încât să le onorăm cât mai frumos prin aur și pietre prețioase.
Tradițiile, în schimb, sunt atât de diverse, onorează atât de multe culturi. Astfel că este o călătorie fără capăt pentru mine, atât la propriu – prin toată lumea găsesc tradiții menite să fie traduse în aur și diamante, cât și prin studiu. Mult studiu.

5. Ce rol joacă fashion-ul în viața ta?
Să fiu “în trend” și la curent cu documentația, studiul și domeniul în care activez. Tot ce îmi hrănește inspirația și starea de bine e la modă și valoros pentru mine azi. A manner of doing something este una din definițiile cuvântului fashion. Și a face mai mult și a vorbi mai puțin este una din definițiile mele.

6. Ai un fashion-icon? (sau mai multe?) Ce te atrage să îi urmărești și cum te inspiră?
Observ femei cu tipare, comportamente, prezențe, aluri, îmi place enorm să observ și da, să apreciez o femeie pentru tot, nu doar pentru cum se poartă pe ea vestimentar, dar pentru ce lasă în urma ei, pentru modul cum acționează și reacționează, pentru cum ne inspiră prin activitatea ei, pentru putere și căldură. Observ aceste femei în jurul meu în fiecare zi printre femeile cu care mă întalnesc sau poate fi unul dintre personajele cărții pe care o citesc acum “100 Femei care au schimbat istoria”.
Sunt femei pe care le admir pentru alegerilor lor, inclusiv când vine vorba de modă, într-adevăr. O astfel de femeie care îmi vine acum în minte și care nu cred că este atât de vehiculată este Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned din Qatar. Deși este una dintre cele mai bogate femei din lume, este, totodată, și una dintre cele mai puternice femei din lume (locul 75 în Forbes 100 Most Powerful Women). Admir stilul ei vestimentar, ținutele ei sunt extraordinar de simple, elegante și puternice în același timp. Dar și mai mult, admir că a ales să contribuie activ atât în zona politico-socială a țării ei, cât și în zona de educație. Proiectele ei au schimbat vieți și influența ei continuă să aibă un impact social important. Qatarul este cunoscut ca o naţiune cu rezerve vaste de gaze naturale şi petrol, dar asta nu a impiedicat-o să construiască în zona de educație și sănătate.

7. Spune povestea piesei favorite din garderoba ta.
Am două pulovere de lână croșetate de bunica mea! Destul de aspre însa le-am făcut o dublură din mătase pe interior și le port cu iubire și cu gândul la mamaie. M-a învățat cele mai multe lucruri pe care le știu acum, chiar și să croșetez. Dar poate cel mai important am învățat să investesc iubire și pasiune în tot ceea ce creez!

8. În ce piese fashion alegi să investești și de ce?
Investesc enorm în creație acum! Chiar și când vine vorba de a readapta o piesă din garderoba mea! Însă daca privesc în urmă mi-a plăcut să investesc în piese clasice și nemuritoare! Am, de pilda, un taior de la Burberry bleumarin cu nasturi aurii și un costum din catifea Rhea Costa pe care le port des și pe care le simt ca piese eterne, clasice și utile.

9. Care este culoarea sau combinația de culori care te reprezintă cel mai bine și de ce?
Alb, alb și alb.

10. Care este parfumul preferat?
Christian Dior – oud Ispahan… momentan.
Schimb fragranțele destul de des… astfel fiecare perioadă, fiecare amintire își are mirosul ei.

11. Care este vacanța ta de suflet?
Plecările la Londra la familia mea…

12. Restaurantul ideal pentru o cină romantică.
Acasă.

13. Articolul de beauty pe care îl ai mereu în geantă?
Trusa de beauty cu fond de ten, fard de obraz, lipgloss, eyeliner negru.

RELATED ARTICLES