Toate femeile care sunt pasionate de fashion stiu ca geanta potrivita poate defini sau in acelasi timp distruge o tinuta. Daca si tie iti plac gentile la fel de mult ca noua, te invitam sa parcurgi ghidul nostru cu sugestii de genti de dama potrivite pentru orice ocazie. Nu uita ca, in afara de context, trebuie sa iei in calcul functionalitatea, materialul, marimea, silueta pe care o ai, cat de bine se asorteaza geanta cu ce porti deja si, nu in ultimul rand, stilul personal. 

       Citeste acest ghid pentru a te inspira si intra pe SportCoutoure.ro ca sa achizitionezi gentile perfecte pentru tine sau arunca o privire si pe gentile de barbati pentru un cadou inedit. 

Geanta de zi cu zi/de birou

       Sa incepem cu esentialul. Toate femeile au o geanta de dama care este potrivita pentru majoritatea zilelor si tinutelor. Aceasta este indeosebi practica, destul de mare incat sa poti cara obiectele necesare zi de zi,  si este versatila, intr-o culoare neutra care se poate asorta cu majoritatea pieselor din sifonier. De asemenea, este potrivita pentru activitatile pe care le vei intreprinde in acea zi.

      Noi iti recomandam sa alegi o geanta in nuante maronii sau bej, dar daca vrei o piesa statement, poti opta si pentru culori aprinse, precum portocaliu sau galben. Nu vei  da gres nici cu o geanta rosie. Daca ai si laptop, poti evita sa cari si geanta lui daca geanta ta de zi cu zi este destul de incapatoare. Nu uita sa alegi un model elegant si chic. Noi iti sugeram o geanta de tip tote, care se va potrivi cu majoritatea tinutelor. Daca nu ai multe de carat, poti opta si pentru o geanta cross body, incredibil de practica.

Geanta casual/de weekend

       Aici ai mult mai multa libertate si stilul tau poate straluci! Poti si chiar te incurajam sa-ti asortezi geanta de weekend cu tinuta. Vezi care sunt top 10 cele mai frumoase rochii casual si combina-le cat mai curajos . Hainele casual vor face legea in weekend, ceea ce iti permite sa porti genti statement in culori indraznete precum verde sau albastru. De obicei se pot asorta cu un anumit accesoriu, vezi ce se poarta in aceasta toamna.


        Nu o sa trebuiasca sa porti cine stie ce dupa tine in weekend, chiar daca iesi la o plimbare in oras, la shopping sau la un eveniment, asa ca poti opta pentru un model mai mic de geanta, precum o geanta satchel sau hobo. Pentru o aparitie de efect vezi cum le poti purta cu o salopeta.

 

 Geanta de seara/pentru evenimente formale

        Ei bine, aici regulile se schimba cu totul. Importanta nu mai este functia ci aspectul! Pentru orice fel de eveniment formal unde trebuie pur si simplu sa fii eleganta, n-ai cum sa dai gres cu un clutch. Regula de baza spune ca geanta va fi la fel de eleganta, pe cat este de simpla. Atata timp cat portofelul, telefonul si glossul de buze au loc, restul este irelevant. 

Daca totusi clutch-ul nu este pe gustul tau, sau pur si simplu simti ca ai nevoie de mai mult spatiu, o geanta mini simpla, cu o curea de piele, isi va face treaba in mod admirabil. Esti in extrema celalta si nu ai chiar nimic de carat? Fa din geanta o piesa statement prin alegerea unui model minimalist. 

 

Geanta de voiaj

         Pentru doamnele si domisoarele mereu pe fuga, o geanta de voiaj de incredere este absolut esentiala. Aceasta nu trebuie sa fie o piesa statement, nu vrei sa atragi atentia persoanelor rau intentionate. Concentreaza-te pe cat de practica este, nu pe aspect. Alege o curea potrivita ca sa eviti durerile de spate.

         Daca vrei ceva cu adevarat practic, poti opta oricand pentru un rucsac de piele, mereu la moda. De asemenea, o geanta stil mesager te va avantaja in orice imprejurare. 


Speram ca te-am convins ca geanta potrivita poate, intr-adevar, sa scoata o tinuta din anonimat si, in consecinta, vei acorda mai multa atentie cand iti selectezi accesoriile in functie de ocazie. Te poti inspira si din gentile anului 2020.  Â