Cei mai scumpi adidasi sunt o pereche de Nike Air Jordan. Afla-le pretul exorbitant!

In News 0 comment
Adidasi Nike Air Jordan agatati in cuier pe usa, langa un tablou

Brandul Nike se mandreste cu cei mai scumpi adidasi vanduti vreodata la licitiatie de casa Christie’s. Este vorba despre o pereche de adidasi Air Jordan 1 High, pe care cunoscutul baschetbalist Michael Jordan i-a purtat intr-un meci istoric, in Italia. Pantofii sport au fost adjudecati la pretul de 615.000 de dolari.

Michael Jordan, intr-un meci de baschet, cu spectatori in spate care il aclama
Michael Jordan, in timpul unei executii, in unul dintre zecile de meciuri istorice. In imagine poarta Nike Air Jordan negri. Sursa foto: Wiki Commons

In  vara lui 1985, pe cand se afla la Trieste, in Italia, cu echipa sa, Chicago Bulls, pentru un meci amical impotriva echipei italiene Juve Caserta, Michael Jordan a facut istorie. In timpul unei interventii impotriva adversarilor, baschetbalistul american a executat un exceptional slam-dunk in timpul caruia s-a tinut cu mainile de cos. Socul loviturii si forta sportivului au facut ca panoul de plexiglas din spatele cosului de baschet sa se cutremure si sa se sparga in mii de bucati de sticla. Cateva dintre acestea au ajuns si in pantofii sport purtati de Jordan in acel moment, o pereche de adidasi Nike Air Jordan 1 High, in culori rosu si alb.

Adidasi Nike Air Jordan 1 purtati de un tanar care sta pe trotuar
Modelul din imagine este identic cu cel purtat de Jordan in 1985

Cu cat s-au vandut cei mai scumpi adidasi

Intr-o licitatie online, organizata pe 14 august, casa Christie’s a reusit sa-i vanda cu 615.000 de dolari, mai putin, totusi, decat pretul estimat, cuprins intre 650.000 si 850.000 de dolari. “Sunt cei mai scumpi adidasi din lume vanduti vreodata la licitatie”, a declarat un purtator de cuvant al Christie’s pentru  CNN, precizand ca o bucatica de plexiglas inca este prinsa in talpa unuia dintre adidasi.

Cu ocazia aceleiasi licitatii online au fost incluse mai multe perechi de pantofi sport purtati de superstarul Chicago Bulls in meciurile istorice jucate cu celebra echipa de baschet. O alta perehe de adidasi de firma pe care baschetbalistul american a purtat-o in 1992 s-a dat cu suma de 112.500 dolari, in cadrul aceleiasi licitatii organizate de Christie’s si casa de consignatii Stadium Goods.

Perechea vanduta recent a doborat recordul precedent, de 560,000 de dolari, cu care au fost vanduti cu trei luni inainte tot o pereche de Air Jordan purtati de sportiv.

“Acum 3 luni, o pereche de Nike Air Jordan detinea recordul Mondial ca fiind cei mai scumpi adidasi din lume vanduti vreodata la licitatie”, a anuntat Christie’s pe site-ul sau.

Interesul pentru adidasii Jordan si obiectele de colectie cu binecunoscutul sportiv a crescut in acest an, o data cu lansarea de catre ESPN a seriei de documentare “The Last Dance”, ce urmareste traseul profesional al baschetbalistului in perioada 1997-1998.

Michael Jordan este un celebru baschetbalist american, considerat unul dintre cele mai mari talente ale acestui sport. Cariera sa a luat avant in 1984, cand s-a alaturat echipei Chicago Bulls, alaturi de care a jucat timp de mai bine de zece ani. Miscarile sale agile, rapiditatea si forta cu care efectua slam-dunk-urile l-au facut pe Jordan sa devina rapid o stea in Liga Profesionista de Baschet si sa fie considerat unul dintre cele mai mari talente. De aici vin si poreclele date de fanii sai: His Airness si Air Jordan. De altfel, ultimul nickname i-a inspirat pe cei de la Nike -brand pe care sportivul l-a purtat in toata cariera sa in baschet, pentru o colectie de adidasi. Astazi, colectia Air Jordan, produsa de Nike in colaborare cu superstarul american, se numara printre cel mai bine vandute marci de adidasi Nike din lume, iar pe sportcouture.ro poti gasi modelul low-cut  al adidasilor Nike Air Jordan. 

Foto: Pexels, Unsplash, Wikicommons

RELATED ARTICLES