Cum se curăță pielea întoarsă: sfaturi pentru răsfățul pantofilor tăi

In News 0 comment
Pantofi din piele intoarsa pe trotuar

Pielea întoarsă este un material calitativ, folosit deseori pentru confecționarea pieselor de îmbrăcăminte, cât și a accesoriilor. Designul aparte este unul dintre motivele pentru care ar trebui să porți itemuri realizate din piele întoarsă, însă reversul medaliei este întreținerea destul de dificilă a acestui material. Dacă în dressingul tău se regăsesc mult îndrăgiții suede shoes, ai nevoie de câteva trucuri pentru a-i păstra ca noi.

Cu ce se curăță pielea întoarsă: ustensilele necesare

Ploaia imprevizibilă ți-a afectat aspectul încălțămintei din piele întoarsă? Din fericire, vei putea salva pantofii preferați folosind un minim de ustensile alese cu grijă. Iatp de e ai nevoie:


Perie specială pentru îndepărtarera petelor. În magazinele de încălțăminte poți găsi astfel de produse. Pentru curățarea încălțărilor din piele întoarsă folosește mai întâi o perie rezistentă, pentru a îndepărta excesul de murdărie.

Perie de nylon, pe care o vei folosi pentru a curăța și revigora pielea întoarsă. Cu ajutorul acesteia, periază pantofii în direcția în care sunt dispuse firele.
Cum se curăță pielea întoarsă de petele încăpățânate

Pielea întoarsă este un material destul de prențios, de aceea, dacă nu știi câteva trucuri de bază, curățarea lor ar putea deveni o corvoadă. Iată cum se curăță pielea întoarsă de petele încăpățânate:

Pentru a scăpa de petele de noroi începe prin a lăsa pantofii la uscat. Mai apoi, folosind peria mai dură, despre care am menționat anterior, îndepărtează murdăria cu mișcări circulare.

Chiar și apa este un inamic pentru pielea întoarsă, de aceea, dacă pantofii tăi s-au udat, folosește în primă etapă un prosop pentru a elimina excesul de apă. Lasă încălțările să se usuce la temperatura camerei.

Ai călcat din neatenție într-o gumă de mestecat? Suntem siguri că ai auzit de trucul conform căruia poți pune pantofii în congelator, pentru ca guma să înghețe și să o poți desprinde. Noi considerăm această practică destul de riscantă, deoarece poți deteriora aspectul și proprietățile materialului. Din acest motiv, sfatul nostru este să apelezi într-o astfel de situație la ajutorul specilizat al unui spa pentru încălțăminte.

Cum se curăță pielea întoarsă: ce greșeli să eviți

Iată ce nu ar trebui să faci atunci când vrei să cureți pantofii din piele întoarsă:

1.Nu folosi detergenți cu înălbitor;
2.Nu aerisi pantofii afară, dacă umiditatea este ridicată;
3.Nu usca încălțămintea din piele întoarsă pe calorifer sau cu uscătorul de păr;
4.Nu usca pantofii sub razele directe ale soarelui deoarece îi vor decolora, iar materialul se va scoroji;

Pentru a proteja pantofii din piele întoarsă folosește cu regularitate produse speciale, disponibile în comerț, care au rolul de a reda vitalitatea materialului.

Cum depozitezi corect încălțămintea din piele întoarsă

Pantofii din piele întoarsă trebuie păstrați în locuri uscate și răcoroase, de preferat în cutiile în care au fost achiziționați. Pentru a evita deformarea încălțărilor, poți folosi calapoade pe care să le introduci în interiorul lor. În plus, nu ar trebui să porți zilnic aceeași pereche de pantofi, ci să ai mai multe perechi pe care să le porți alternativ.

RELATED ARTICLES