Rochii pentru femei mici de statură: ce ținute te avantajează?

In News 0 comment
rochii femei minione

Statura minionă nu ar trebui să reprezinte un complex, mai ales că femeile mici de înălțime sunt considerate foarte atractive de către reprezentanții sexului opus. În plus, hainele potrivite pot crea efectul de alungire al siluetei, astfel că poți apela la diverse trucuri stilistice pentru a părea mai înaltă.

 

Află ce ținute te avantajează, care este lungimea ideală a rochiei pentru femei scunde, precum și ce încălțăminte să porți dacă ești mică de înălțime.

 

Ce rochii de seară sunt potrivite pentru femeile mici de statură

 

Pe sportcouture.ro poți regăsi inclusiv rochii elegante pentru femei minione, iar dacă nu știi cum să le alegi, iată ce modele te vor avantaja:

 

Rochia cu decolteu în V

 

Rochiile cu decolteu în V par a fi create special pentru doamnele și domnișoarele mici de înălțime. Principalul avantaj al acestora este că pune în evidență bustul, alungind optic gâtul și, deci, toată partea superioară a corpului. Drept urmare, silueta va tinde să pară mai înaltă și mai suplă. Pentru a nu minimiza aceste efecte pe care le oferă purtarea unei rochii cu decolteu în V evită să accesorizezi zona gâtului cu bijuterii masive; accesoriile feminine și foarte discrete sunt, în schimb, o alegere inspirată.

rochie in v femei minione

Rochie cu imprimeu Reveal Kaleido Zadig & Voltaire

 

Rochia cu talie înaltă

 

Pentru a scăpa de complexul înălțimii, minionele au la dispoziție un alt obiect vestimentar care poate face minuni: rochia cu talie înaltă. Prin prisma faptului că un astfel de model accentuează talia în punctul său cel mai înalt, rochia va crea iluzia unor picioare mai lungi. Pe de altă parte, rochiile cu talie joasă vor ”tăia” din picioare, în ciuda faptului că alungesc trunchiul.

Dacă vrei să beneficiezi din plin de acest atu pe care îl poți obține când porți o rochie cu talie înaltă, mizează pe modelele sparte de picior, care vor adăuga - vizual, desigur - câțiva centimetri în plus siluetei tale.


Rochia până la genunchi

 

Dacă te întrebi care este cea mai potrivită lungime a rochiei pentru femeile scunde, află că silueta petite este avantajată de rochiile până la genunchi. În plus, dacă ești posesoarea unor picioare de invidiat, îți recomandăm chiar și lungimea mini, care va adăuga o notă de îndrăzneală ținutei tale. În cazul în care ești mică de statură poartă cu precauție modelele maxi, dar și pe cele midi - o soluție de compromis este să alegi o rochie cu trenă, a cărei lungime frontală să nu depășească linia genunchilor. Foarte important este ca rochiile tale să nu se oprească în zona gleznelor, deoarece vei părea mai scundă decât ești în realitate.

rochii femei minione 

Rochie cu imprimeu floral Paul Smith

Rochia uni

 O alegere foarte bună pentru femeile mici de statură este rochia uni. Aceasta creeză o imagine uniformă din cap până în picioare și, deci, oferă senzația că silueta este mai înaltă. Alege rochiile uni pentru ținute casual, dar și pentru evenimente de ocazie, accesorizeaz-o corespunzător și îți garantăm că vei atrage toate privirile!

 

Cum alegi ținuta potrivită dacă ești minionă

 

Fie că ești în căutarea unor rochii pentru femei scunde sau că îți dorești ca ținutele tale să fie compuse din alte tipuri de piese de îmbrăcăminte, este esențial să știi cum să îți alegi vestimentația. În principiu, trebuie să acorzi atenție unor criterii precum:

Detaliile

 

Detaliile care accesorizează hainele pe care le porți pot să te facă mai mică de înălțime decât ești în realitate. De exemplu, sfatul nostru este să eviți îmbrăcămintea care creează volum în anumite zone ale corpului, cum ar fi buzunarele mari, gulerele supradimensionate sau umerii falși. Pentru a evita monotonia ținutelor poți apela în schimb la detalii precum butonii, manșetele detașabile sau epoleții de dimensiuni reduse.

 

Materialul

 

Orice femeie, indiferent de modul în care arată, ar trebui să știe că materialele lucioase - satinul, să spunem - creează volum suplimentar și, drept consecință, minimizează efectul de alungire a corpului. Ideal este ca rochiile pentru femei scunde să fie confecționate din materiale care se mulează pe siluetă sau din țesături foarte rigide.

 

Imprimeul

 

Oricât de mult ai iubi imprimeurile, dacă faci parte din categoria femeilor minione stiliștii recomandă să alegi cu atenție hainele cu printuri, ba chiar impun anumite limitări în selecția acestora. Ca regulă de bază, evită întotdeauna imprimeurile mari și mizează în schimb pe cele cu print discret. Dungile orizontale sunt complet nepotrivite pentru tine, mai ales dacă le porți în partea inferioară a corpului. Și, totuși, dacă îți plac dungile, nu trebuie să le ocolești complet - le poți poziționa în partea superioară a siluetei, cât timp le alegi pe cele subțiri, cu orientare verticală.

La fel de nepotrivite precum imprimeurile mari sau dungile groase, orizontale sunt și carourile mari. Excepție fac carourile mici, în culori cât mai neutre, care sunt purtate în asociere cu materiale uni.

Polka dots, sau imprimeurile florale sunt potrivite pentru femeile scunde, mai ales dacă grafica acestora este echilibrată din punct de vedere al dimensiunilor.

 

Sfaturi cu stil pentru femeile scunde

 

Stilul nu ține cont de vârstă, de statutul financiar și cu atât mai puțin, de înălțime. Te poți îmbrăca bine indiferent de câți centimetri măsori în înălțime, dar pentru asta ai nevoie să știi câteva trucuri de stil. Iată o serie de sfaturi vestimentare utile pentru femeile scunde!

 

Alege pantofi nude pentru alungirea siluetei

 

Pantofii nude sunt, poate, una dintre cele mai prețioase comori din garderoba unei femei - mai ales a unei minione! Datorită cromaticii, aceștia oferă ținutei continuitate, motiv pentru care silueta va părea mai înaltă decât este de fapt. Mizează pe modelele stiletto, cu vârful ușor ascuțit, care să creeze impresia unor picioare interminabile și, în plus, se numără printre pantofii la modă în 2021!

 

Adoptă look-uri monocromatice

 

Nu trebuie să fii un as în asortarea culorilor pentru a știi că cea mai safe combinație vestimentară este să asociezi piese în aceeași nuanță. Ținutele monocromatice te vor avantaja cu atât mai mult dacă ești mică de statură, deoarece creează un look uniform, care nu distrage privirea și nici nu fragmentează silueta. La polul opus se află look-ul obținut prin tehnica color blocking care presupune alăturarea unor piese vestimentare în culori contrastante.

Evită hainele oversized

 

Trendul hainelor supradimensionate este tot mai prezent, în condițiile în care evenimentele din ultima vreme ne-au determinat să optăm către ținute cât mai confortabile, care ne amintesc de cele ”de casă„. Și totuși, dacă ești scunde evită hainele oversized pentru că nu te avantajează. Din cauza mărimii lor și a amplitudinii pe care o oferă va părea că te pierzi în ele - un efect estetic indezirabil, spunem noi.

Poți purta, poate, o pereche de pantaloni cu croi larg, cu talia înaltă, însă asigură-te că pentru partea de sus a corpului ai ales un top mulat, pentru a echilibra proporțiile.

De asemenea, în cadrul acestei ținute, cea mai potrivită încălțăminte pentru femei scunde este cea cu talpă înaltă, indiferent de stilul dorit.

 

 

Natalie Portman, Lady Gaga sau Eva Longoria sunt doar câteva dintre personalitățile cu nume sonore care au o înălțime sub medie și se mândresc cu asta! Dacă și tu ești mică de statură, nu ai niciun motiv să fii complexată, ci tot ceea ce ai de făcut este să faci alegerile corecte în materie de haine. Păstrează, în principal, o linie simplă a ținutelor, evitând piesele de îmbrăcăminte cu diverse aplicații și evitând printurile mari. Un alt truc util de care să ții cont este să porți o lungime scurtă sau midi, fie că vorbim despre pantaloni, salopete sau fuste și rochii.

 

Sportcouture.ro este consilierul tău personal de imagine care te ține la curent cu cele mai recente tendințe și cu sfaturi de modă. Creează ținute cu personalitate alegând piesele din colecțiile noastre!

 

 

RELATED ARTICLES