Cele mai populare firme de jeanși din lume: ghid complet

În News 0 comentarii
Jeans premium

Astăzi, jeanșii reprezintă o declarație de stil, indiferent că sunt purtați în ținute streetwear, casual sau smart-casual. O inovație a anilor 1850, blugii au devenit rapid itemurile preferate ale indivizilor din lumea modernă. Confortul și diversitatea de modele și stiluri sunt câteva dintre motivele care au făcut ca denimul să fie, poate, cel mai popular material al secolului XXI.

Descoperă, în articolul de față, care sunt cele mai populare firme de jeanși din lume, precum și alte detalii interesante despre aceste piese vestimentare.

Scurt istoric - cine a inventat jeanșii?

    Blugii clasici, așa cum îi recunoaștem astăzi–anume cei confecționți din denim albastru indigo, cu buzunare robuste–au fost creați inițiali ca îmbrăcăminte de lucru. Ei au fost realizați în 1873, de către un croitor pe nume Jacob Davis și de Levi Strauss, proprietarul unui angro de țesături din San Francisco. Pasiunea pentru modă a lui Strauss era, însă, destul de veche la acel moment; în 1851, acesta a sosit din Germania în New York, pentru a-l sprijini pe fratele său mai mare în conducerea businessului pe care el îl deținea, un magazin cu produse uscate, așa cum se numea la vremea respectivă. Doi ani mai târziu, Levi a identificat o oportunitate de extindere a afacerii în Occident, așadar, s-a mutat în San Francisco pentru a înființa Sucursale de Vest a businessului. Printre alte produse, acesta comercializa și pânză din bumbac. Unul dintre clienții săi fideli era Jacob W. Davis, un croitor din Nevada care producea corturi, pături pentru cai și huse de vagoane. Într-una dintre zile, unul din clienții care i-au trecut pragul lui Davis a comandat o pereche de pantaloni cu design robust pe care să-i poată purta atunci când muncește. Priceputul croitor i-a îndeplinit dorința, croind, astfel, prima pereche de jeanși din materialul achiziționat de la magazinul lui Levi Strauss. Pentru a le spori rezistența, acesta a adăugat nituri din cupru în zonele în care pe care le-a considerat vulnerabile și predispuse la deteriorare - cele ale buzunarelor și ale slițului. Mai apoi, acesta și-a dorit să-și breveteze invenția, i-a scris lui Levi Strauss și au devenit parteneri. Succesul jeanșilor de după acest episod nu mai are nevoie de nicio prezentare, spunem noi, având în vedere că brandul se numără astăzi printre cele mai apreciate firme de profil din întreaga lume.

    Cele mai apreciate firme de jeanși

    Brevetul Lui Strauss și Davis s-a încheiat în 1890, așadar, alți producători oportuniști au fost liberi să reproducă extrem de râvniții pantaloni din denim. Printre ei s-au numărat Blue Belle (care a devenit mai târziu Wrangler) și Lee Mercantile. În timpul Primului Război Mondial, blugii Lee Union-Alls erau o piesă vestimentară standard pentru întreg personalul aflat pe frontul de luptă.

    Hollywoodul a favorizat popularitatea blugilor în perioada 1920-1930, atunci când prezenta apariții ale unor cowboy interpretați de John Wayne și Gary Cooper.

    De-a lungul vremii, tipurile și stilurile de blugi au tranzitat o stratificare în funcție de diferite culturi și subculturi existente; de exemplu, stilul hip-hop tipic anilor 1990 a promovat jeanșii largi, în timp ce vedetele pop au mizat pe jeanșii Diesel, cu design sablat. Pe de altă parte, pasionații de modă preferau Levi’s, cea mai scumpă marcă de blugi din acea decadă.

    Din fericire, în prezent, avem la dispoziție o mulțime de variante, atunci când vine vorba despre achiziționarea unor jeanși pe placul nostru, având în vedere că aproape toate brandurile de lux propun în colecțiile lor și modele de blugi. Descoperă care sunt cele mai cunoscute firme de blugi ale lumii moderne și curiozități inedite despre istoria lor.

    Levi’s

     

    Levi’s (Levi Strauss&Co Jeans) fabrică, poate, unii dintre cei mai buni blugi de damă, de bărbați și de copii. Compania deține mărcile Levi’s, Dockers și Signature. Brandul oferă o selecție vastă de jeanși, dar și jachete și cămăși din denim, perfecte pentru ținute lejere, de zi cu zi. Dacă ești în căutarea unor jeanși rezistenți, care să fie croiți cu atenție la detalii și din materiale calitative, alege Levi’s.

    Ceea ce este interesant despre blugii acestui brand constă în faptul că modelele autentice realizate în secolul XIX care au trecut proba timpului au fost vânduți în cadrul unor licitații. Fanii acestui brand și colecționarii au plătit sume uriașe de bani - între 40 și 60 de mii de dolari per exemplar - pentru a-și revendica itemurile favorite.

    Cine spune că moda nu este un hobby costisitor?

     

    Wrangler

     

    Istoria Wrangler a început atunci când Blue Bell, o fabrică de denim, și-a propus un țel major: să creeze cei mai buni blugi bărbătești cu cinci buzunare. Printre elementele iconice ale jeanșilor Wrangler se numără buzunarele adânci, în care poți pune mai multe monede (și care, inițial, erau concepute pentru a purta în ele ceasurile de buzunar), eticheta atașată pe buzunarul stâng, nasturele cu sigla firmei care amintește de o funie și multe altele. 

    Diesel

     

    Diesel este unul dintre acele firme de blugi scumpe dar ale căror produse merită investiția. Prestigiosul brand italian a fost fondat de către Renzo Rosso, care și-a manifestat interesul pentru modă încă din perioada adolescenței. Acesta a produs prima sa pereche de jeanși evazați, atunci când a împrumutat mașina de cusut a mamei sale. Pantalonii creați de Rosso aveau o singură problemă: fermoarul acestora risca să ciupească pielea de fiecare dată când era folosit, din cauza faptului că nu era prevăzut cu aceea bucată de material care să protejeze pielea. Ar trebui să fim, deci, recunoscători pentru acest progres de care ne bucurăm astăzi în purtarea jeanșilor  Diesel!

    Gucci

     

    Gucci, unul dintre cele mai scumpe branduri de haine, produce și jeanși ce-i drept, la prețuri exorbitante, așa cum ne-a obișnuit încă de la începuturile sale. Alături de alte produse vestimentare de lux, compania italiană se bucură de o mare popularitate în prezent, fiind o marcă influentă, inovatoare, care oferă, la fiecare colecție, un suflu nou modei.

    APO Jeans

    Deși, nu la fel de populară precum brandurile prezentate până acum, APO Jeans este cea mai scumpă marcă de blugi din lume. O pereche de pantaloni din denim care aparține acestei companii poate costa chiar și 4.000 de dolari, un preț care include personalizarea elementelor vestimentare în funcție de preferințele clienților. De asemenea, blugii APO se remarcă prin calitatea premium a materialelor din care sunt confecționate accesoriile și ornamentele acestora. De exemplu, buzunarele jeanșilor sunt realizate din mătase naturală, iar butonii aplicați pot fi din argint, aur sau platină. Pe de altă parte, nasturele din zona șlițului poate fi reprezentat de un diamant (sau poate fi bătut cu mai multe diamante). Nu în ultimul rând, blugii APO sunt fabricați din cel mai fin denim din lume. Cât ești dispus să plătești pentru o pereche de jeanși care să te scoată din anonimat?

    Cum recunoști o pereche de blugi de calitate?

     Blugi de calitate

    Extinderea industriei modei, unul dintre progresele vremurilor actuale, a atras după sine o dezvoltare a modalităților de a copia fidel produsele vestimentare create de marile branduri. Desigur, așa cum este de așteptat, acestea nu oferă aceeași calitate a firmelor prestigioase, cu vechime, însă, detaliile care fac diferența dintre produsele originale și cele fake, slab calitative, sunt, deseori, ușor de trecut cu vederea.
    Îți dorești să investești inteligent în garderoba ta și să porți jeanși de calitate? Iată ce caracteristici îndeplinesc aceștia!

    Croiala

    Jeanșii de calitate îți vor avantaja forma corpului, fără să fie prea largi sau prea strâmți. Din păcate, mulți producători aleg calea mai simplă, alegând să producă pantaloni într-o gamă restrânsă de dimensiuni, dar care nu corespund standardelor de mărimi acceptate, de cele mai multe ori. Pentru a evita astfel de situații, mai ales atunci când cumperi jeanși online, consultă tabelul de mărimi și alege doar produsele brandurilor și magazinelor prestigioase.

    Materialul

    Majoritatea blugilor premium sunt confecționați dintr-un denim mai gros. De asemenea, jeanșii de calitate au o țesătură mai fină. În general, în afara modelelor de vară, jeanșii care au sub 360 de grame pot echivala cu o calitate scăzută a materialelor folosite. Înainte de a achiziționa blugi online, verifică greutatea țesăturii care poate fi catalogată drept ușoară, medie sau grea și care se regăsește în descrierea detaliată a produsului.

    Culoarea

    Indiferent dacă optezi pentru nuanța clasică a jeanșilor sau dacă preferi variantele cromatice mai nonconformiste, cum ar fi griul - care este, de altfel, una dintre culorile anului 2021 - trebuie să acorzi atenție calității culorilor folosite pentru vopsire. Jeanșii de înaltă calitate nu trebuie să aibă neapărat o nuanță uni, mai ales că mulți dintre noi preferăm pantalonii cu aspect prespăla. Totuși, suprafața acestora nu trebuie să prezinte pete sau decolorări care nu sunt intenționate.

    Detaliile

    Pentru a alege o pereche de jeanși de calitate acordă atenție detaliilor. Uneori, anumite elemente de design ale pantalonilor te pot ajuta să îți dai seama de calitatea lor. Analizează, de exemplu, nasturii și niturile din cupru, verifică modul în care sunt aplicate buzunarele și cercetează calitatea cusăturilor.

     

     

    Yves Saint Laurent declara pentru New York Magazine, în noiembrie 1983, că ”jeanșii sunt expresivi și totodată simpli și emană sex-appeal”.  Optând pentru cele mai apreciate firme de jeanși, poți experimenta potențialul acestor itemuri extrem de populare și de actuale. Alege modele de jeanși de la branduri renumite pentru calitatea lor de pe sportcouture.ro!

     

    RELATED ARTICLES