Cum curatam incaltamintea de piele naturala
Incaltamintea din piele naturala iti ofera nenumarate beneficii, dar in acelasi timp necesita mai multa atentie si ingrijire din partea ta decat alte tipuri de pantofi. Deoarece procesul si rutina de ingrijire a pantofilor din piele nu sunt unele neaparat intuitive, iti venim in ajutor cu acest ghid practic pentru a ne asigura ca incaltarile tale vor arata fresh cat mai mult posibil.
Citeste ghidul de mai jos pentru a acumula know how-ul necesar si intra pe Sport/Couture pentru a achizitiona pantofi din piele pe care sa aplici ce ai invatat.
Rutina zilnica de ingrijire a pantofilor din piele naturala
Daca vrei intr-adevar sa porti incaltamintea din piele naturala pana la adanci batraneti, ar fi bine sa iei la cunostinta faptul ca procesul de ingrijire este unul ce trebuie intreprins in fiecare zi. Stim, nu suna tocmai glamorous, dar vei fi mult mai apreciata daca data viitoare cand te afisezi cu pantofii din piele Ganor Dominic acestia sunt intr-o conditie impecabila.
Dar, ca asta sa se intample, este recomandat sa incepi chiar de astazi sa ai grija de pantofii tai din piele naturala, dupa cum urmeaza:- Inlatura sireturile inainte de a incepe procesul de curatare si/sau ingrijire. Le poti pune in masina de spalat sau spala de mana, depinde din ce material sunt confectionate.
- Foloseste o perie speciala pentru curatarea pantofilor, pentru a indeparta praful acumulat pe timpul zilei.
- Pentru urme de noroi foloseste o carpa sau o laveta imbibata in apa si bine stoarsa. Ai grija sa nu exagerezi cu cantitatea de apa ca sa nu creezi pete mai mari.
- Nu te limita doar la curatarea exteriorului pantofilor. Tot cu ajutorul carpei sau lavetei curata si interiorul si foloseste spray special pentru a preveni aparitia mirosului neplacut.
- Lasa incaltamintea la uscat, dar neaparat intr-un loc racoros si umbrit. Expunerea la soare sau caldura poate deteriora materialul.
Indepartarea zgarieturilor sau a petelor
Nimic nu este mai inestetic decat o zgarietura sau pata de pe ai tai pantofi de piele Penelope 65Mm Tory Burch, nu-i asa? Sigur, ai putea sa eviti aceasta tragedie daca te feresti in fiecare moment al vietii tale, dar la un moment dat inevitabilul se produce: cineva te calca sau versi ceva pe incaltaminte. Ce e de facut?
Ai putea crede ca zgarieturile aduc personalitate unei piese din piele si cat de curand vei avea o pereche de pantofi vintage, dar de multe ori aceasta poate insemna si delasare din partea ta. Pentru indepartarea urmelor de zgarieturi superficiale poti folosi o radiera de culoare alba. Pentru zgarieturile mai severe foloseste crema de pantofi.
Cele mai comune si mai greu de indepartat sunt, totusi, petele de ulei sau de grasimi. Ai la dispozitie cateva solutii de prin casa precum faina, otetul alb, detergentul de vase, pudra de talc sau amoniacul. Alege ce sa folosesti in functie si de culoarea materialului. Aplica substanta pe pata si las-o sa actioneze o vreme si apoi indeparteaz-o cu o laveta moale.
In cazul pantofilor de piele intoarsa, precum pantofii de piele TODS te sfatuim sa investesti si intr-o perie speciala de piele intoarsa si sa ii tratezi cu spray-uri speciale pe baza de silicon ca sa ii protejezi de umiditate.
Ingrijire si depozitare
Mult mai indicat decat sa tratezi este sa previi. De accea, te sfatuim sa nu astepti sa se intample ceva cu pantofii tai din piele, ci sa instaurezi deja un ritual de ingrijire si sa asiguri conditii optime de depozitare.
Fa-ti pantofii cu crema macar o data la cateva saptamani, pentru a-i hidrata si a le reda stralucirea. Un pantof dat cu crema va fi mai greu de zgariat sau deteriorat. Poti utiliza solutii speciale pentru a pulveriza o pelicula protectoare pe incaltaminte pentru a mentine materialul intact cat mai mult timp. Stim ca adori sa porti cat mai des botinele de piele Paloma Flex Michael Michael Kors, mai ales de cand ai aflat cum purtam botinele vara, dar pielea fiind un material natural cu proprietăți elastice, are nevoie de timp ca sa revina la forma initiala dupa ce s-a mulat pe piciorul tau. Recomandam cel putin o zi de „repaus” intre purtari.
Depoziteaza pantofii in zone uscate si racoroase, de preferat in cutia in care au venit, infasurati in hartie alba in mod ideal.
Pielea de calitate costa, asta stim cu totii, asa ca hai sa profitam la maximum de ea cat mai mult timp. Mai ales ca nici nu e asa de greu sa ai grija de incaltamintea din piele naturala daca urmezi sfaturile oferite de noi.