Ce accesorii merg cu o rochie neagră sport: Idei pentru un look modern

In News 0 comment
Ce accesorii merg cu o rochie neagră sport: Idei pentru un look modern

 

Rochiile negre oferă eleganță, feminitate și mister. Sunt de o culoare clasică, plăcută și extrem de versatilă deoarece se pot asorta cu ușurință la orice stil vestimentar, de la sport, la urban, rock, vintage, business, elegant și formal deopotrivă. Atemporale și pline de dichis, rochiile negre sunt ideale pentru orice activitate și eveniment!

 

Descoperă cele mai îndrăgite și populare accesorii ce pot fi asortate cu o rochie neagră sport și combină stilurile favorite pentru cele mai importante activități, evenimente și momente din viața ta! 

 

Ce trebuie să știi despre stilul sport vestimentar

Stilul sport oferă haine confortabile, cu un grad mare de lejeritate și mobilitate. Outfiturile sporty se împart în cel puțin 3 categorii, în funcție de activitățile la care participi, dar și de locul în care te regăsești. Astfel, sunt:

 

Ținuta sport, „de sală” - ce presupune un echipament potrivit pentru activitățile fizice: fitness, joggging, cycling, aerobic, pilates, yoga, zumba sau dans. Acesta poate fi pus în evidență datorită accesoriilor pentru sală sau chiar datorită bijuteriilor minimaliste, ce nu influențează negativ antrenamentul. Atunci când porți o ținută „de sală” vrei să ai un aspect fit și stylish deopotrivă.

  • Articole vestimentare întâlnite: tricouri, maiouri, body, colanți, pantaloni de trening, fuste-pantalon, sneakers și accesorii: mănuși, bentițe, șosete.

 

Ținuta sport-casual - ce poate fi întâlnită în activitățile de zi cu zi. Implică numeroase piese vestimentare și accesorii, și oferă persoanelor confort și lejeritate în mers. Poate fi purtată pentru plimbări în oraș sau în parc, pentru locul de muncă sau chiar pentru variate concerte indoors și outdoors.

  • Articole vestimentare întâlnite: încălțăminte lejeră: pantofi casual, teniși, sneakers, cizme și bocanci cu talpă joasă, tricouri, rochii lejere, hanorace, pantaloni de trening sau colanți.

 

Ținuta sport-elegantă - chiar dacă la prima vedere nu ți-ar veni să crezi, ai putea rămâne surprinsă de combinația confortabilă și elegantă deopotrivă. Pentru stilurile smart-casual, business și cel elegant, va trebui să găsești elementele care se potrivesc cel mai bine, așa că este timpul să-ți folosești creativitatea!

  • Articole vestimentare întâlnite: rochii-cămașă, sneakers sau încălțăminte de toamnă-iarnă cu talpă joasă sau cu toc și chiar costum deux-pieces.

 

Tipuri de rochii sport

Rochii sport

Rochiile sport vin în numeroase modele, dimensiuni și culori, însă cele mai îndrăgite sunt rochiile negre deoarece denotă eleganță, feminitate și confort. Acestea pot fi purtate atât pentru activitățile cotidiene, dar și la locul de muncă sau pentru evenimentele semi-formale. Astfel, iată 5 tipuri de rochii negre sport pe care cu siguranță le vei îndrăgi!

  • Rochii hanorac - o vestimentație foarte lejeră și plăcută deopotrivă, ce ține cald în perioadele mai friguroase. Rochiile hanorac sunt de lungimi medii, majoritatea având glugă și buzunare.
  • Rochii T-shirt - pentru perioadele mai calde din an există rochii care se aseamănă foarte mult cu tricourile sau chiar cu bluzele (în cazul în care acestea au mânecă lungă). Rochiile tricou sunt de lungimi mini, medii sau maxi și pot avea numeroase modele sau mesaje inscripționate.
  • Rochii cu șnur în talie - confortabile și elegante deopotrivă, rochiile cu șnur în talie pot fi purtate la locul de muncă și chiar pentru serile petrecute la restaurant. Unele dintre acestea au și buzunare.
  • Rochii cu umăr gol - realizate din materiale comode și relaxante, precum tricotul, există rochii cu design elegant: cele cu umăr gol, cu tăieturi sau chiar mâneci bufante, ce sunt ideale chiar și pentru evenimentele private la care iei parte.
  • Rochii asimetrice - fie acestea scurte în față și lungi în spate (High Low dresses), sau în alte modele asimetrice, rochiile sunt perfecte pentru plimbările lungi în aer liber deoarece nu incomodează mersul.

 

Rochiile negre sport sunt potrivite pentru orice sezon, acestea putând fi întâlnite în orice lungime, cu mânecă lungă sau scurtă, dar și fabricate din materiale mai mult sau mai puțin groase, în funcție de anotimp, precum poliester, tricot, denim, bumbac sau alte textile lejere.

 

Cum accesorizezi o rochie neagră sport

Rochie neagra sport

Rochiile negre sport sunt foarte frumoase, indiferent de modelul pe care-l au. Totodată, acestea oferă o stare de bine și optimism datorită materialelor confortabile și plăcute la atingere, dar și datorită surplusului de mobilitate din timpul mersului.

 

Pentru a fi în trend cu fashionul modern, accesorizează-ți rochia neagră sport cu diferite accesorii și obiecte vestimentare care vor pune în evidență atât outfitul, dar și eleganța și feminitatea ta! Iată doar câteva dintre cele mai îndrăgite accesorii pe care le poți folosi!

 

Bijuterii

În funcție de modelul rochiei, evenimentul sau activitatea la care participi, dar și momentul din zi sau seară, este important să alegi bijuteriile potrivite, însă nici să nu încarci vestimentația. Pentru rochii negre sport, uni, de dimensiuni medii sau maxim poți alege lănțișoarele lungi cu un medalion favorit, iar pentru rochiile sport-elegante, optează pentru bijuterii finuțe, discrete, precum lănțișoare minimaliste, cercei și inele.

 

Încălțăminte

Încălțămintea este principalul obiect vestimentar ce trebuie asortat cu rochia neagră sport. Deoarece există numeroase modele de rochii, este important să alegi întotdeauna tipul potrivit de pantof.

 

Astfel, pentru rochiile hanorac și pentru cele stil tricou, este recomandat să alegi dintre sandale, teniși sau sneakers, însă pentru rochiile tip cămașă, cele asimetrice sau cele cu un look dichisit, alege sandale sau pantofi cu toc, dar și ghete și cizme în stilul celor pentru echitație.

 

Totodată, rochiile negre sport denotă feminitate și relaxare, de aceea nu trebuie să aglomerezi look-ul sau să eclipsezi modelul rochiei prin pantofi de nuanțe provocatoare. Alege culorile potrivite, precum un contrast negru și alb, sau optează pentru nuanțe de maro închis, bordeaux, burgundy sau negru.

 

Genți

Geanta este, de asemenea, un alt accesoriu indispensabil doamnelor și domnișoarelor. Pentru activitățile de zi cu zi sau pentru locul de muncă alege o geantă de dimensiuni mai mari sau chiar un rucsac încăpător.

 

Pe de altă parte, pentru evenimentele de seară este recomandat să alegi genți de dimensiuni mici, poate chiar poșete clutch. Cu toate acestea, ține minte că gențile mai dichisite necesită modele speciale de rochii sport: alege rochia neagră stil cămașă în defavoarea rochiei hanorac.

 

Curele

De cele mai multe ori, portofele mici sunt ținute în genți, astfel încât nu este necesar ca acestea să fie asortate cu vestimentația. Cu toate acestea, există portofele de dimensiuni mai mari, ce sunt adesea folosite drept poșete tip clutch. Ele trebuie să se asorteze cu rochia neagră sport. Alege portofelele simple, în nuanțe de bej, bordeau, burgundy sau negru pentru a se asorta cu rochia, dar și cu pantofii.

 

Eșarfele și fularele

Eșarfele și fularele sunt unele dintre accesoriile ce oferă eleganță și utilitate deopotrivă. Asortează modelul favorit în funcție de rochia neagră sport, dar și de eveniment. Poți opta între eșarfe și fulare negre sau de culori închise, sau să creezi un contrast plăcut alături de un design floral, geometric sau colorat.

 

Dresul

Rochiile negre sport se vor potrivi incredibil cu variate modele de dres, fie acestea cu DEN subțire sau gros, clasic sau cu design divers, în nuanțe de bej, negru sau chiar alte culori mai îndrăznețe. De exemplu, pentru o seară răcoroasă de primăvară, optează pentru o rochie neagră asimetrică, și un dres simplu, în culoarea pielii, cu 10 - 20 DEN. Te vei simți confortabil și elegant!

 

Pălării

Pălăriile sunt accesorii incredibile atât pentru sezonul călduros: unde poți folosi pălări de vară care să protejeze capul și tenul de soare sau chiar șepci. Pentru sezonul rece optează pentru căciulile care te protejează de temperaturile scăzute. Pălăriile negre sunt considerate un accesoriu evergreen, așa că trebuie doar să asortezi pălăria la rochie, eveniment și anotimp. Cu siguranță vei întoarce toate privirile!

 

Machiaj, hairstyle și parfum

Un element important din ținuta oricărei femei este machiajul! Este foarte important ca modelul acestuia să se asorteze cu vestimentația, evenimentul, momentul din zi, dar și cu coafura. Astfel, pentru o plimbare în parc alături de prietenii tăi, optează pentru un make-up nude, ideal pentru orice model de rochie neagră sport, iar pentru o seară de dans, alege un make-up smokey și o rochie asimetrică sau cu șnur în talie. Nu uita că la fel de importante sunt și miresmele parfumul de corp, dar și hairstyle-ul ales.

 

Sfaturi pentru un look modern

  • Optează pentru încălțăminte în culori deschise - atunci când vrei să creezi un contrast de culoare. În caz contrar, alege varianta monocrom.
  • Investește în tricouri albe - acestea pot fi purtate cu numeroase piese vestimentare și stiluri.
  • Adaugă bijuterii statement - care să pună în valoare atât frumusețea outfitului, dar și eleganța și feminitatea ta.
  • Completează ținuta cu o geantă chic - deoarece gențile oferă un look aparte tuturor ținutelor. Poți înlocui geanta cu un rucsac.
  • Investește în articole vestimentare pentru garderoba de bază - îți va fi întotdeauna să găsești hainele ideale, indiferent de stil sau de combinațiile realizate.
  • Combină stilurile - look-ul modern nu mai ține cont de regulile clasice, ceea ce înseamnă că îți oferă o plajă extinsă de combinații pe care le poți crea indiferent de eveniment sau activitate.
  • Alege confortul - mai presus de orice, perioada modernă promovează confortul, lejeritatea și relaxarea. Spre deosebire de evenimentele formale unde este cerută o anumită vestimentație, pentru outfitul de zi cu zi, poți opta pentru haine ce îți oferă confort, dar și feminitate.
  • Alege minimalismul - pentru zilele de zi cu zi, deoarece vei avea întotdeauna un look stylish și comod.

 

Rochiile negre sport sunt extrem de versatile, elegante sau casual, scurte sau maxi, cu mânecă lungă sau fără, cu model sau uni. Indiferent de preferințele tale, atât rochiile negre sport, dar și trăsăturile corpului tău, trebuie puse în evidență cu ajutorul accesoriilor. Așa că alege-le pe cele favorite și fii mereu în centrul atenției!

 

RELATED ARTICLES